Post thumbnail
admin

10 ting du skal være opmærksom på, når du køber artikler online

Gode artikler eller blogindlæg er vigtige, hvis du vil øge trafikken til din hjemmeside, men der er nogle ting, du skal have styr på, inden du begynder at betale for noget. Ellers risikerer du at blive snydt. I dette indlæg kan du læse mere om, hvad du skal overveje, inden du betaler for en artikel eller et blogindlæg.

Jo hurtigere digitaliseringen går, jo større bliver markedet for online artikler, hvad enten det drejer sig om nyhedsartikler, blogindlæg, advertorials eller kategoritekster.

I Danmark er der et stort udbud, og skal du have artikler på andre sprog end dansk, er udbuddet gigantisk og chancen for at blive snydt endnu større.

De 10 vigtigste ting

Man kunne jo også bare selv skrive artikler, men det tager tid at skrive en god artikel eller et godt blogindlæg, og derfor er mange tilbøjelige til at købe dem eller hyre en tekstforfatter, i stedet for at sætte sig ned og bruge tid på at researche og skrive. Der har dog været flere eksempler på, at folk bliver snydt, når de køber artikler på nettet.

Hvis du vælger at købe en artikel over nettet, er der derfor 10 ting, du skal have i baghovedet, inden du foretager et køb:

  • Plagiering:

Vær 100 % sikker på, at artiklen ikke er plagieret.  Når du køber en artikel over nettet, skal den være original, den må ikke være taget et andet sted fra (fx en anden hjemmeside). Vær opmærksom på, at du ikke kun køber teksten, du køber også retten til at bruge den, og det samme gælder de billeder, der evt. følger med artiklen.

Læs mere om copyright-loven her.

  • Indhold:

Tjek indholdet: Lever informations- og vidensniveauet op til dine forventninger? Er den SEO-venlig – indeholder teksten de rigtige søgeord?

  • Målgruppe:

Kontrollér at teksten er skrevet og lokaliseret til det rigtige kundeområde og den rigtige målgruppe. Dette gælder især, hvis det er tekster på andre sprog end det danske. Der kan være stor forskel på, hvordan der tales tysk i Flensborg og i München, eller hvordan der tales spansk i Spanien og i Bolivia. Og selvom målgrupperne kan have mange ligheder på tværs af regioner og landegrænser, kan der også være store, kulturelle forskelle i kundeadfærden.

  • Enheder:

Undersøg om teksten passer til forskellige enheder. Er den læsevenlig på både desktop, mobil og iPad?

  • Troværdig hjemmeside?

Køb kun artikler fra platforme du er bekendt med, og som har en stor troværdighed. Derudover skal platformenes hjemmesider have et TLS-certifikater (Transport Layer Security), tidligere kaldet SSL-certifikater (Secure Sockets Layer). Dette kan kontrolleres ved at tjekke URL-adressen. Den skal starte med HTTPS://, og ikke bare HTTP://. Kig også efter ikonet med den låste hængelås.

  • Sammenlign tilbud:

Tjek om prisen på artiklen er konkurrencedygtig. Undersøg hvad andre tager for artikler, og sammenlign det med det tilbud, du har fået.

  • Betaling:

Giv ALDRIG dine kreditkortoplysninger over mail. Søg altid for at betale via en af de godkendte og sikre betalingsløsninger som fx Nets, Paypal eller Stripe.

  • Regningen:

Tjek regningen med det samme! Lad vær med at vente til sidst på måneden. Og hvis du synes, der er noget, der virker mistænkeligt, så kontakt din bank.

  • Mærk efter:

Mærk efter, giv dig tid til overvejelse! Spørg dig selv, om tilbuddet virker for godt til at være sandt? Er teksten for billig, i forhold til hvor lang tid det ville tage at skrive den?

  • Spørg!

Derudover er det også en god ide at spørge kolleger eller venner til råds om, hvilke erfaringer de har med at købe artikler over nettet.

 

FAQ

Hvorfor køber man artikler over nettet?

Fordi det er tidsbesparende. Jo bedre indhold du har på din hjemmeside, jo bedre rankings får du på Google. Men det kan tage lang tid at skrive artikler, og derfor er mange tilbøjelige til at købe dem.

Hvilke former for artikler kan man købe over nettet?

Alle slags. Det kan fx være nyhedsartikler eller blogartikler, og der kommer flere nye former for artikler til hele tiden. Advertorials er fx en ny form for artikel, der kom frem i starten af 2010’erne, som også er blevet populær at købe.

Hvem sælger online artikler?

Det er der mange, der gør. Det kan fx være selvstændige tekstforfatter eller reklame- og marketingbureauer.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W