Post thumbnail
Camilla Skøtt

On-page SEO: Få vores tjekliste til optimal on-page optimering

Sommerferien står for døren, og hvis du har planer om at bruge fridagene på at optimere din hjemmeside, kan du med fordel læse med her – vi har nemlig samlet vores bedste tips til on-page SEO.

Med sommerferien inden for rækkevidde finder vi det passende at opsummere de mange tips til søgemaskineoptimering, vi har delt de seneste måneder. Med et godt overblik er du klar til at bruge ferien på at indhente alt det, du ikke har nået på SEO-fronten endnu.

Alternativt – og det anbefaler vi bestemt – kan du bruge artiklen som ferielæsning, så du ved, hvad du skal kaste dig over, når ferien er slut.

 

Tjekliste til on-page SEO

Der er mange ting, du kan gøre på din hjemmeside for at optimere den til Google. For at gøre dette lettere at holde overblikket, har vi inddelt dem i to kategorier: Tekster og det lidt mere tekniske.

Lad os starte med teksterne.

SEO

Søgeord, læsevenlighed og antal ord

Først og fremmest er det helt essentielt, at al tekst på din hjemmeside – hvad enten det er kategoritekster, blogindlæg eller produktinformationer – tager udgangspunkt i en søgeordsanalyse.

Søgeordene er det, der gør, at du bliver fundet på søgemaskinerne, og hvis du ikke ved, hvor du skal starte og slutte, kan du med fordel læse denne artikel: 

Hvad er et godt søgeord, og hvordan hjælper det dig til at tjene flere penge?

 

Dernæst er det vigtigt, at du bruger dine søgeord til at skabe godt og relevant indhold. Men det skal også være læsevenligt. Opsætningen skal være enkel og overskuelig, ligesom du med fordel kan anvende bullets og korte sætninger.

Læsevenligheden er vigtig for at fastholde læseren, og fastholdelsen betyder meget for Google. Er du i tvivl om, hvad der gør en tekst læsevenlig, så giv den artikel et kig:

Læsevenlige tekster er godt for SEO – få fire tips til større læsevenlighed

 

Sidst men ikke mindst er der antallet af ord i dine tekster. Her kan du med fordel lægge en ekstra indsats, så du får skrevet fyldestgørende tekster. Faktisk lyder vores motto: Jo flere ord, jo bedre!

 

SEO

 

Den tekniske del af on-page SEO

Med ordet “teknisk” begynder det allerede at lyde lidt skræmmende, men faktisk er det ikke så svært at håndtere teknikken, når det kommer til on-page SEO.

Først og fremmest skal du huske at indsætte links. Både interne og eksterne. Og det er ikke helt ligegyldigt, hvilken ankertekst du indsætter linket på – du må gerne tage højde for både søgeord og indhold. 

Er du i tvivl om, hvordan du griber ankerteksterne an, så læs denne artikel:

Hvad er ankertekst (anchor text), og hvorfor skal du bruge det?

 

Med dine links på plads bør du også lave et såkaldt HTML Sitemap. Det fungerer som en slags vejviser for Google, der får lettere ved at navigere rundt på din side og crawle dit indhold. Og det er ikke så svært, som det lyder. 

I denne artikel finder du en guide til at lave et HTML Sitemap både i skrift og på video – så kan det ikke gå galt: 

HTML Sitemap booster dine SEO placeringer

 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du udfylder title tag og meta description på alle dine sider. Og her mener vi virkelig ALLE. Udfylder du dem ikke selv, vil Google blot tage et afsnit af det indhold, der er på din side, og det er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs denne artikel for en god beskrivelse af, hvorfor title tags og meta descriptions ikke er noget, du bør undlade:

Title tag og meta description – derfor er det så vigtigt

 

FAQ BOKS

Hvad er on-page SEO?

On-page SEO er – som navnet også antyder – søgemaskineoptimering, der foregår på din side. Modsat findes der off-page SEO der foregår andetsteds; primært handler det om links fra andre sider til din hjemmeside.

Hvorfor er tekst så vigtigt for min SEO?

Tekster er alfa og omega, når det kommer til SEO. Det skyldes, at det langt hen ad vejen er teksterne, der fortæller Google (og dine brugere), hvad din hjemmeside tilbyder.

Kan jeg selv udføre on-page SEO?

Der er mange ting inden for søgemaskineoptimering, du selv kan håndtere. Men der er også elementer, der kræver hjælp fra specialister.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W