Post thumbnail
admin

Kategoritekster – derfor er de så vigtige

Kategoritekster har altid været en vigtig del af en salgsproces, og de bliver mere og mere vigtige i takt med at handlen på internettet stiger i hele verden. Læs med her, og forstå hvorfor de er så vigtige.

Fra 2018-2019 steg handlen på internettet med 13 %, og det var bare i Danmark.

Under Corona-krisen er denne tendens steget endnu mere, og udviklingen giver store muligheder for dem, der beskæftiger sig med e-commerce, men det skærper også konkurrencen og stiller større krav til den enkelte webshop-ejer, ikke mindst i forhold til det indhold, man har på sin webshop, og det er her, at kategoritekster kommer ind i billedet.

 

 

Tag kunden ved hånden

Kategoritekster kan være traditionelle og informative, som hos designerure.dk, men de også kan være fortællende og inspirerende, som hos House Doctor. Fælles for dem er, at de tager kunden ved hånden og indfører denne i en bestemt produktgruppe, så vedkommende ikke er i tvivl om, hvilken produktside han eller hun er landet på, og hvad produkterne skal bruges til. Og når de ikke er i tvivl om det, er søgemaskinerne det heller ikke.

 

 

Kategoritekster giver SEO-point

De kan bruges flere steder på en hjemmeside, men det mest almindelige er at have dem i en webshop. Hvis du har en webshop med en masse produktkategorier, der ikke har kategoritekster, vurderes det som tyndt indhold af Google, fordi indholdet ikke er brugervenligt.

Og så skal selve teksterne også være SEO-venlige; det vil sige, at de skal indeholde de rigtige søgeord som fx brandnavne, produktnavne og målgrupper. Og disse søgeord skal også indgå i meta-titlerne og meta-beskrivelserne. Kategoritekster giver dig altså en masse SEO-point, og jo mere uddybende og informative de er, jo bedre synes Google om dine produktsider.

Vi anbefaler at en kategoritekst indeholder mindst 500 ord.

6 tips til hvad en god kategoritekst skal indeholde

Som genre inden for digital tekstforfatning kan kategoritekster være meget forskellige. En kategoritekst skal nemlig tilpasses, så den har det rigtige indhold, det rigtige sprog og den rigtige tone-of-voice ift. branche, produkter og målgrupper, og ift. til indholdet på resten hjemmesiden.

Fælles for alle kategoritekster er dog, at de helst skal indeholde følgende 6 ting:

  • En tydelig beskrivelse af dine produkter og deres fordele.
  • Beskrivelser af eventuelle underkategorier.
  • Svar på de mest almindelige spørgsmål som dine kunder måtte have.
  • Et sprog, der henvender sig til målgruppen.
  • En kort indkøbsvejledning til produktkategorien.
  • En forklaring på hvorfor man skal købe produkterne i netop din webshop.

Skal du selv skrive kategoritekster, eller skal du hyre en tekstforfatter?

Og så er spørgsmålet selvfølgelig hvem der skal skrive dine kategoritekster? Der er mange, der selv kaster sig over arbejdet, fordi de synes, at de både har tid og evner til at skrive dem.

Men mindre du selv er tekstforfatter, kan du ende med at bruge lang tid på at skrive relevante og gennemarbejdede kategoritekster, især hvis du har en webshop med 3 eller flere produktkategorier.

Det tager tid at skrive gode kategoritekster, der virkelig fanger kunden, og får denne til at dykke ned i dine produkter, købe dem, og efterfølgende vende tilbage igen og igen. Tid, som du i stedet kunne bruge på dét, du er bedst til; dét, som du rent faktisk tjener dine penge på.

Der er altså mange fordele ved at hyre en tekstforfatter. Det har vi også skrevet uddybende et blogindlæg om, men kort fortalt er du med en professionel tekstforfatter sikker på at få:

Forretningskendskab: En god forståelse for din virksomhed og din branche.

Godt sprog: Fejlfrie og SEO-venlige tekster med høj sproglig kvalitet og den rigtige tone-of-voice.

God kvalitet: Godt og relevant indhold til målgruppen.

Det rigtige fokus: Overbevisende budskaber og effektive call-to-actions.

 

 

Gode kategoritekster øger din omsætning

Sidst men ikke mindst skal en kategoritekst gerne tiltrække flere besøgende på din hjemmeside, og i sidste ende også øge din konverteringsrate, altså dit salg.

Dette kan du selvfølgelig måle ved at kigge på din omsætning, men i første omgang kan du også måle trafikken ved hjælp af Google Analytics.

Sæt en af dine konverteringer i programmet til at være nye besøgende på dine produktsider og undersøg, hvor mange du får om ugen. Det er let at gøre, og fortæller dig inden for kort tid, hvor godt dine kategoritekster fungerer.

Læs mere om fordelene ved at hyre en kategoritekstforfatter fra Wordpens her.

 

FAQ BOKS

Er kategoritekster nødvendige?

Det korte er svar er ja! En kategoritekst hjælper din kunde med at forstå hvilken produktside han eller hun er landet på, og hvad produkterne kan bruges til. Derudover er det også et vigtig parameter i forhold til SEO. Kategoritekster får altså din hjemmeside til at rangere højere på Google’s ranglister.

Hvad er en kategoritekst?

En kategoritekst er en tekst, der præsenterer en bestemt produktgruppe for en kunde.

Hvad skal en kategoritekst indeholde?

En kategoritekst skal som minimum indeholde en tydelig beskrivelse af dine produkter og deres fordele, en beskrivelse af eventuelle underkategorier, svar på de mest almindelige spørgsmål som dine kunder måtte have. Og endelig en forklaring på, hvorfor man skal købe produkterne i din webshop.

Hvor bruger man kategoritekster?

Man kan bruge kategoritekster på mange dele af en hjemmeside, men det mest almindelige er at bruge dem i en webshop.

Hvorfor er kategoritekster vigtige?

Kategoritekster er vigtige fordi de præsenterer en kunde for en bestemt produktgruppe, og forklarer alle de fordele, der er ved produkterne i netop den gruppe. Jo flere produktkategorier man har, des vigtigere er kategoritekster.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W