Post thumbnail
admin

Advertorial – hvad er det, og hvordan virker det?

Begrebet advertorial er en sammentrækning af ordene advertisement og editorial. Det er en reklame med en form og et indhold, der ligner det andet indhold i det medie, det bringes i.

Det er oftest tekstreklame bygget op som artikler, og med et indhold der giver kunden uddybende viden om en virksomhed, et produkt, eller lignende. Det er godt og værdifuldt indhold for målgruppen, og det kan være lige så godt, som noget af alt det andet indhold, læserne møder i samme medie. Der er bare lige det ved det, at det er sponsoreret indhold, og det skal fremgå tydeligt for læserne.

Hvornår opstod advertorial som genre?

Som genre er advertorials en del af den native advertising-trend der dukkede op i starten af 10’erne, og som handlede om at målrette en reklames indhold og form til det medie, det bringes i. Med en advertorial skaber man en bedre sammenhæng mellem reklamen og resten af indholdet i det mediet. Det skaber både en god kundeoplevelse af reklamen – og af mediet som helhed.

Hvordan virker advertorials, og hvem bruger dem?

Advertorials skal involvere læseren i en fængende historiefortælling, hvor produktet er sekundært i historien. Den væsentligste fordel er en langt højere grad af afledt holdningsændring sammenlignet med traditionel reklame, og derfor sælger alle store danske dagblade og magasiner i dag advertorials, som løbende bliver brugt i deres medier.

Der bruges især advertorials på avisernes net-udgaver og i store tillæg til de trykte udgaver, der handler om emner som fx privatøkonomi, sundhed, rejser, livsstil eller børnefamilien:

                                                         Kilde: https://www.politikenannoncer.dk/da-dk/product/bornefamilien-25-april-2020-33821

Kendte eksempler

Et godt eksempel på en virksomhed, der har fået stor gavn af advertorials er Opel. I forbindelse med lanceringen af den nye Opel Insignia ville virksomheden også starte større rebranding-kampagne. Derfor købte den en 4 ugers native advertising – kampagne på Politiken.dk, der bestod af video, motion graphics og tekst. Det hele blev formidlet via placeringer på forsiden, indlejring af brandet i redaktionelle artikler, i nyhedsbreve og i facebook-annoncer.

Resultat:

  • Tre artikler gav 41.244 sidevisninger og 6,7 måneders læsetid.
  • Over 1/3 af læserne havde tænkt sig at undersøge Opel nærmere.
  • 21 % havde en øget positiv opfattelse af Opel, ligesom mange oplevede at få en ændret opfattelse af Opel fra gammeldags til moderne.

Et andet kendt eksempel er Dansk Standard. De ville gerne øge kendskabet til organisationen, og købte derfor 16 advertorials i Jyllandsposten, der havde en stor del af Dansk Standards målgruppe som læsere.

Resultat:

  • 41 % af Dansk Standards målgruppe kan huske at have set en eller flere artikler.
  • Over 50 % af læserne på jp.dk fandt artiklerne relevante, interessante og troværdige, også selvom de ikke hørte til Dansk Standards målgruppe.
  • 37 % af dem, der havde læst en eller flere advertorials, ønskede at læse mere om Dansk Standard.
  • 1/3 af dem, der havde læst en eller flere advertorials synes bedre om Dansk Standard end før kampagnen.

En af artiklerne endte i øvrigt med at blive den mest læste native advertising-artikel på jp.dk nogensinde. Den kan du læse her.

FAQ BOKS

Hvad er en advertorial?

En advertorial er reklamer, der i form og indhold ligner det andet indhold i det medie, det bringes i. Det er typisk en tekstreklame bygget op som en artikel, men det kan også være video, podcast, etc.

Hvor bruges advertorials?

Advertorials sælges i dag af alle store medier, magasiner og dagblade, og bruges af de fleste store virksomheder og organisationer i deres content marketing.

Hvornår opstod advertorials som genre?

Advertorials kom frem i starten af 2010’erne som en del af native advertising-trenden.

Er advertorials effektive?

Advertorials kan være rigtig effektive, fordi der ikke er fokus på salg, men på et fortælle en historie.
Det handler om at formidler viden og informationer i stedet for pris og rabatter, og det skaber mindre holdningsbaserede reklamer end traditionelle reklamer.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W