SEO tekster: 6 tips der hjælper dig til tops på Google
SEO tekster er ikke lig med kedelige tekster uden indhold. Tværtimod. Vil du til tops på Google, skal dine tekster være aktuelle og relevante for modtageren. Vi giver dig 6 tips til at optimere dit tekstarbejde.
Mange tror fejlagtigt, at gode SEO tekster er tekster, der ikke har relevans for læseren. At det er en teknisk udfordring, der skal løses. Men det er langt fra sandheden. Du kommer nemlig ikke langt op på resultatlisten hos Google, medmindre dine tekster er relevante og værdiskabende for din målgruppe.
Det betyder, at du skal tænke dig lidt om, når du skriver tekster til din hjemmeside. Vi vil gerne hjælpe dig på vej, og derfor har vi samlet 6 af vores bedste tips til at skrive velformulerede SEO tekster, der skaffer dig organisk trafik og flere konverteringer.
6 tips til gode SEO tekster
1) Start med en søgeordsanalyse
Uanset hvad du har tænkt dig at skrive om, bør du aldrig gå i gang, før du har lavet en søgeordsanalyse. Skal du skrive om cykelanhængere, men viser det sig, at folk oftere søger efter cykeltrailere, fordi det er dét ord, der bruges i folkemunde – ja, så er det vigtigt, at det også er netop det ord, du bruger i din SEO tekst.
Har du ikke helt styr på, hvordan du griber søgeordsanalysen an, kan du starte med at læse denne artikel: Keyword research: 3 gratis værktøjer til søgeordsanalyse – eller du kan se videoen neden for.
2) Prioritér altid indholdet
Søgeord eller ej – dine SEO tekster kommer kun ud at leve på Google, hvis indholdet er relevant for modtageren. Du skal derfor først og fremmest fokusere på at skabe tekster, der svarer på kundernes spørgsmål eller løser læserens udfordring – du skal skabe værdi for brugeren.
Hvad er så “godt” indhold? Det er naturligvis forskelligt fra branche til branche og fra målgruppe til målgruppe, men der er nogle tommelfingerregler, du med fordel kan følge – dem finder du blandt andet i denne artikel: Guide: Sådan skriver du et godt blogindlæg.
3) Title tag og meta description
Dit title tag og din meta description er det første, din potentielle læser ser. Det er den beskrivelse, der møder brugerne, når de søger på Google – og det er den, der skal indbyde til et klik, så læseren vælger din side frem for en anden.
De to elementer har ikke en selvstændig indflydelse på din placering på Google, men til gengæld spiller de en central rolle i kampen om kliks. Derfor bør du også prioritere at få skrevet et knivskarpt titel tag og en indbydende meta description.
Om muligt bør du altid lade dit primære søgeord indgå i både title tag og meta description og gerne så tidligt som muligt.
4) Lad ordene flyde i hobetal
Du kommer måske hurtigt omkring med din pointe, og umiddelbart er det også fristende at tro, at en tekst er bedre, jo hurtigere du kommer til sagen. Men kort er ikke nødvendigvis lig med godt, når det kommer til SEO tekster.
Faktisk bør dine tekster som minimum indeholde 500 ord – og meget gerne mere. Jo mere, jo bedre. Men du skal selvfølgelig stoppe, mens legen er god. Det vigtigste er, at indholdet er relevant.
Vil du læse mere om længden på dine tekster, kan vi anbefale denne artikel: Kort og godt: Så lange bør dine tekster som minimum være for optimal SEO-effekt.
5) Optimer brugen af dit søgeord
Et af de spørgsmål, vi oftest møder, når snakken falder på søgeord, er, hvor ofte det skal bruges i en tekst. Tidligere har det lydt, at jo flere gange et søgeord kan bruges, jo bedre. Sådan er det ikke helt længere, men søgeordstætheden spiller stadig en rolle for din placering på Google.
Helt grundlæggende bør du holde dig på en søgeordstæthed, der ligger et sted mellem 2-4% – afhængig af din branche. I videoen herunder går Mohammad Dadkhah i dybden med søgeordstæthed og forklarer, hvordan du finder ud af, hvad kutymen er i lige netop din branche.
Vil du hellere have forklaringen serveret sort på hvidt, kan du læse denne artikel: Er søgeordstæthed stadig en faktor i Googles algoritme?
6) Husk interne og eksterne links
Interne links er relevante af flere årsager. Først og fremmest gør de det lettere for dine læsere at finde andet relevant materiale. For eksempel har vi i dette indlæg linket til flere forskellige artikler, der uddyber de tips, vi kommer med. Men dine interne links giver også Google et vink om din sidestruktur og dit sidehierarki, ligesom de sikrer, at googlebotten crawler dem igen og igen.
Derudover hjælper interne links med at holde på læseren. Jo mere relevant indhold du kan servere for dine læsere, jo længere tid bliver de hængende på din hjemmeside – og det er noget, Google kan lide.
Eksterne links holder i sagens natur ikke på dine læsere, da de sender dem videre til andre sider. Til gengæld styrker troværdige kilder din hjemmeside og indholdet i den specifikke tekst, og derfor skal du endelig indsætte eksterne links, når det er relevant.
Er du skeptisk i forhold til at linke ud fra din side, bør du læse denne artikel, hvor vi går i dybden med kildehenvisninger og forklarer, hvorfor det er en god idé. Også i et SEO-mæssigt perspektiv: Kildehenvisninger: Eksterne links er ikke bare god skik – de gavner også din SEO.
Opsummering – sådan optimerer du dine SEO tekster
Med vores 6 tips i baghånden er du godt på vej mod toppen af Google. Har du svært ved at huske dem alle, kan vi opsummere rækken af gode råd ved at sige, at dine SEO tekster først og fremmest skal være relevante og tale til målgruppen. Bygger du teksterne op omkring en søgeordsanalyse, går du ikke helt galt i byen, og har du overskud til at gå i dybden med dit tekstarbejde, kan du arbejde yderligere med antallet af ord samt brugen af interne og eksterne links.
God fornøjelse – og går du død i arbejdet med dine SEO tekster, så står vores tekstforfattere klar til at hjælpe dig videre.