Post thumbnail
Camilla Skøtt

Kort og godt: Så lange bør dine tekster være for optimal SEO-effekt

“Hvor lang skal min tekst være,” lader til at være det evige spørgsmål, når det kommer til content og SEO. Vi har svaret – læs med og få det her.

Er du indimellem ved at blive skør over alle de ord, du skal skrive til produkter og kategorisider? For ikke at nævne blogindlæg? Drømmer du om at springe over, hvor gærdet er lavest? Så kan du med fordel kigge med på videoen herunder, hvor Mohammad Dadkhah giver svaret på, hvor lange dine tekster bør være, hvis du vil have det optimale udbytte rent SEO-mæssigt.

Hvis du hellere vil læse, kan du springe videoen over og få det hele serveret sort på hvidt.

 

 

Så lange skal dine online tekster være

Det helt korte svar på spørgsmålet om, hvor lange dine tekster som minimum bør være, er 500 ord. Er dine kategoritekster kortere end det, bør du overveje at lave dem om.

Svaret bygger vi på den udvikling, vi har set på Google over de seneste 5 år. Resultaterne viser ganske enkelt, at sider med længere tekster rangerer bedre – og gerne tekster der indeholder langt mere end de 500 ord. Det er klart, at en lang tekst ikke i sig selv er bedre end en kort, blot fordi den er lang. Men er kvaliteten i orden, giver det faktisk rigtig god mening, at du får større udbytte rent SEO-mæssigt.

En lang tekst giver flere informationer. Samtidig har du mulighed for at inddrage mange forskellige søgeordskombinationer og -varianter, ligesom du virkelig kan komme i dybden med det emne, du berører. 

500 ord er altså minimumssatsen; kan du skrive mere end det, skal du endelig gøre det. En god tekst på 5.000 ord vil med sikkerhed give dig mere trafik fra søgemaskinerne end en tekst på 500 ord. Men der er én ting, du ikke må glemme. Det skal være indhold af høj kvalitet. Du kan ikke skrive en sludder for en sladder og tro, at det giver dig en god placering i søgefeltet. Vi taler om relevant indhold. Men laver du en god søgeordsanalyse vil du hurtigt finde ud af, at der er en masse at skrive om – også i din branche.

 

Skal ALLE mine tekster være lange?

Ja og nej. Det kan i sagens natur være svært at lave lange produkttekster, hvis du har et stort produktsortiment, men som udgangspunkt bør så mange af dine tekster som muligt være på minimum 500 ord. 

Har du mulighed for det, kan du med fordel udvælge et par af dine sider, som du gerne vil have ekstra trafik til – fx din forside – og udarbejde tekster med ekstra længde hertil. Kan du komme helt op på 5.000 ord er det fedt. Kan du ramme 7.000 ord er det endnu federe.

Kort og godt: Dine tekster skal være så lange som muligt, uden det går ud over kvaliteten.

 

LÆS OGSÅ: Tekstforfatter til hjemmeside – er det pengene værd?

FAQ

Hvor lange skal mine online tekster være?

Dine primære tekster – fx kategoritekster – bør som minimum være 500 ord. Gerne længere. Udviklingen på Google viser, at lange tekster rangerer bedre end korte.

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg skal skrive om?

Hvis du laver en grundig søgeordsanalyse, finder du hurtigt ud af, at der er en masse at skrive om – også i din branche.

Vejer længden af min tekst tungere end indholdet?

Nej. Du må aldrig gå på kompromis med kvaliteten, fordi du gerne vil skrive en lang tekst.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W