Post thumbnail
Camilla Skøtt

Keyword research: 3 gratis (og gode) værktøjer til søgeordsanalyse

Når du skal skrive et blogindlæg, er det altid en god idé at undersøge, hvilke søgeord der oftest bliver brugt om lige præcis dit emne. På den måde øger du sandsynligheden for en god placering på Google.

Du tror måske, at langt de fleste, der skal bruge et skur, søger på “skur til haven,” og derfor laver du et blogindlæg om netop det. Men hvad nu hvis de fleste faktisk søger på “hvordan bygger man et skur” eller “hvad koster det at bygge et skur” – så går du glip af en masse besøgende, og så er dit arbejde måske forgæves.

Det kan altså betale sig at investere lidt tid i keyword research; at lave en decideret søgeordsanalyse inden du skriver dit blogindlæg. Men er det ikke noget, der kræver professionelle hænder? Både og. Du får naturligvis en mere omfattende analyse, hvis du får hjælp fra eksperter, men der er også meget, du kan gøre selv.

Vi har samlet tre gratis værktøjer til dig, der vil finde de rette søgeord til dit næste blogindlæg. Læs med nedenfor, eller se videoen her, hvor Mohammad Dadkhah gennemgår dem for dig.

 

 

Tre gratis værktøjer til søgeordsanalyse

Du har måske hørt om Semrush og Ahrefs. Anerkendte redskaber til keyword research, men også programmer der koster mange penge. Det er ikke alle, der hverken har råd eller lyst til at investere i et værktøj af den kaliber, og heldigvis er der også andre – og gratis – redskaber.

Mange mennesker vælger at bruge Google Keyword Planner i mangel af bedre, men det er ikke den optimale løsning. Udvalget af søgeordsforslag er begrænset, og de relaterede søgeord, programmet foreslår, ligger meget tæt op ad det oprindelige, mens du med nedenstående værktøjer breder emnet mere ud.

Vi anbefaler derfor, at du prøver:

  • Google Autofill
  • AnswerThePublic
  • eye.io

Nedenfor gennemgår vi dem én for én, så læs med og bliv lidt klogere på søgeordsanalyser.

 

Google Autofill

Med Googles autofillfunktion kan du indtaste et givent spørgsmål, hvorefter du kan se eksempler på lignende søgninger, der også foretages på søgemaskinen. Nedenfor har vi søgt på “Hvordan bygger jeg et skur,” hvorefter søgemaskinen foreslår “hvordan bygger jeg et isoleret skur,” “hvordan bygger jeg et redskabsskur” og “hvordan bygger man et skur”. 

Scroller du lidt længere ned, kan du se oversigten med “Folk spørger også om”. Denne er baseret på spørgsmål og svar, som du med fordel kan tage op i dit blogindlæg.

Sidst men ikke mindst kan du scrolle helt ned i bunden af søgeresultaterne, hvor du kan se “relaterede søgninger” – altså et udvalg af søgeord der minder om det, du lige har søgt på. Og som måske er mere relevant end det søgeord, du indtastede i første omgang.

Men hvad gør du, hvis du overhovedet ikke ved, hvilket spørgsmål du skal stille i Google Autofill, men bare har et emne du gerne vil tage op på din blog?

Så kan du bruge det næste værktøj – nemlig AnswerThePublic.

 

AnswerThePublic

AnswerThePublic er et eminent værktøj til dig, der har brug for lidt assistance i forhold til at brede dit emne ud. Du indtaster bare det relevante ord – i vores eksempel “skur” – i søgefeltet, vælger sprog samt land og klikker “search”. 

 

 

I løbet af kort tid får du en rigtig god oversigt over forskellige søgeord og søgeordskombinationer om dit emne, og den kan du bruge som udgangspunkt for dit blogindlæg.

Men du kan naturligvis ikke bare vælge søgeord efter forgodtbefindende. Som nævnt i indledningen er der forskel på, hvor mange søgninger der er på de specifikke ord, og du vil naturligvis gerne ramme dem, der er flest søgninger på, så du kan optimere antallet af besøgende.

Her kan du bruge værktøjet eye10.io, der er et søsterselskab til Wordpens.

 

Eye10.io

På eye10.io indtaster du blot din url og dit søgeord, og så får du en lang række gode forslag til relaterede søgeord sammen med en oversigt over, hvor mange månedlige søgninger der er på de enkelte ord.

Vi kan ikke bruge ordet “skur” i nedenstående test, da vi ikke har en brugbar url. I stedet har vi anvendt Wordpens’ hjemmeside samt søgeordet “tekstforfatter.

 

 

Som du kan se på billedet nedenfor, får vi præsenteret de sider, der ranker højest på det respektive søgeord. Ved at klikke “see more” nederst ud for en given side, viser eye10.io både relaterede søgeord samt antallet af månedlige søgninger og det respektive websites placering på Google for det givne ord.

 

 

Med de tre værktøjer i baghånden er du godt dækket ind, når du kaster dig over dine blogindlæg. Bliver det for omfattende et arbejde, hjælper vi dig gerne – både med søgeordsanalyse og tekstforfatning.

FAQ

Hvad er en søgeordsanalyse?

En søgeordsanalyse består af flere forskellige ting, men først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilke søgeord der er relevante for din hjemmeside, så du kan optimere antallet af besøgende.

Hvad er eye10.io?

Eye10.io er et online værktøj, der giver dig overblik over det månedlige antal af søgninger på specifikke søgeord. Samtidig kan du se, hvordan forskellige sider ranker på de respektive ord.

Kan jeg selv lave en søgeordsanalyse?

Du kan godt selv lave den del af søgeordsanalysen, der handler om at finde aktuelle søgeord til eksempelvis dine blogindlæg. Vi har samlet tre gratis værktøjer, der kan hjælpe dig på vej.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W