Post thumbnail
Camilla Skøtt

Hvad er SEO? Få optimalt udbytte af din søgemaskineoptimering

“Hvad er SEO?” er et spørgsmål, vi ofte møder. I denne artikel kigger vi nærmere på begrebet og forklarer dig, hvad SEO er – og ikke mindst hvorfor det er nødvendigt.

Når du er endt på denne side, skyldes det sikkert, at du har skrevet “Hvad er SEO?” i Googles søgefelt, har fået præsenteret en række søgeresultater og har klikket dig videre til vores hjemmeside.

Den proces er indbegrebet af SEO. 

Ved at optimere din hjemmeside med de rette søgeord, relevant indhold og en række forskellige SEO-værktøjer kan du sikre dig gode placeringer på Google (og andre søgemaskiner), så du kan tiltrække trafik til din side.

Vi dykker ned i begrebet SEO neden for, så læs med og forstå, hvad SEO er, og hvorfor det er så vigtigt. 

 

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, som på dansk kan oversættes til søgemaskineoptimering. Og faktisk forklarer ordet i sig selv begrebet meget godt; SEO handler nemlig om at optimere din hjemmeside, så du bliver fundet af søgemaskinerne.

At arbejde med SEO handler om at gøre din hjemmeside (eller de enkelte landingssider) relevant i forhold til brugernes søgeadfærd. Og den skal ikke bare være relevant – den skal være bedre optimeret end konkurrenternes, så du kan få de bedste placeringer.

 

SEO

 

Hvorfor hedder det SEO?

Som nævnt er SEO en forkortelse for det engelske Search Engine Optimization, og selvom vi på dansk udtaler ordet i ét (SEO), så udtaler man faktisk de enkelte bogstaver på engelsk – altså S.E.O.

Men kært barn har som bekendt mange navne, og du er muligvis stødt på andre begreber også – for eksempel søgeordsoptimering, søgeoptimering, Google-optimering eller SEO-optimering. Sidstnævnte er en form for dobbeltkonfekt, der i princippet ikke giver mening, men det bruges alligevel flittigt.

Sidst men ikke mindst er der det mere faglige begreb; organisk søgemaskineoptimering. Her henviser “organisk” til det faktum, at resultaterne dukker naturligt op i søgeresultaterne modsat de betalte annoncer.

 

SEO

 

Hvorfor er SEO vigtigt?

I dag starter den typiske kunderejse på nettet, og onlinehandel bliver kun større og større. Vi laver research, og vi googler på livet løs, inden vi køber noget, og hvis du vil have en bid af kundekagen, er det essentielt at være synlig i søgeresultaterne.

Det bliver du kun, hvis du prioriterer SEO som en central del af din digitale strategi.

Langt størstedelen af al trafik på hjemmesider kommer fra søgemaskiner, og derfor er det essentielt for din forretning at være synlig i de organiske søgeresultater. Med tryk på organiske. De organiske søgeresultater har nemlig langt større effekt hos kunderne, der foretrækker at klikke på dem frem for de betalte annoncer.

Det betyder ikke, at du helt skal droppe de betalte annoncer. Der kan være mange gode grunde til også at gå den vej, og en kombination af betalte annoncer og organisk søgemaskineoptimering kan meget vel være nøglen til succes i din virksomhed.

 

Kan jeg selv lave SEO?

Der findes teknisk SEO, der kræver kendskab til programmering og de mere tekniske sider af søgemaskineoptimering, og her kan det være svært at klare sig på egen hånd. Men der findes også onsite teknikker, du sagtens selv kan tage fat i – og ofte er det en god idé at få disse på plads, inden du investerer i teknisk SEO.

Vil du selv i gang med søgemaskineoptimering, kan du med fordel læse følgende artikler:

Title tag og meta description – derfor er det så vigtigt

Læsevenlige tekster er godt for SEO – få fire tips til større læsevenlighed

Hvad er et godt søgeord, og hvordan hjælper det dig til at tjene flere penge?

SEO-tekster: 6 tips der hjælper dig til tops på Google

FAQ’er – et overset (men vigtigt) element i din SEO

Scroller du igennem vores blogkatalog, finder du mange flere artikler, der kommer omkring SEO og forskellige måder at gribe det an på – god fornøjelse!

FAQ BOKS

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, som på dansk kan oversættes til søgemaskineoptimering. Det er en metode, der anvendes til at vinde gode placeringer på særligt Google.

Kan jeg få gode placeringer på Google uden SEO?

I dag er SEO en fast del af mange virksomheders digitale strategi, og derfor bliver det sværere og sværere – ja, nærmest umuligt – at opnå gode placeringer uden SEO.

Kan jeg selv lave SEO?

Der er dele af søgemaskineoptimering, du selv kan håndtere, og andre dele ud bør overlade til professionelle.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W