Post thumbnail
Camilla Skøtt

Læsevenlige tekster er godt for SEO – få fire tips til større læsevenlighed

SEO tekster er i sagens natur tekster, der er skrevet for at øge din synlighed på Google. Men hvor teksterne tidligere blot skulle tilfredsstille søgemaskinen, stilles der i dag langt højere krav til både indhold og skrivestil.

Der hersker en del forvirring, når det kommer til SEO tekster, da mange er af den fejlagtige opfattelse, at der er tale om tekster, som ikke giver værdi til læseren – kun til Google. Proppet med søgeord og dårligt sprog handler det om at tilfredsstille søgegiganten. 

Men SEO tekster er ikke det samme i dag, som det var for 15 år siden. Det er ikke længere nok at appellere til Google – det handler i langt højere grad om at tale til brugerne og i samme ombæring sørge for, at søgemaskinen også er glad.

Det betyder, at en god SEO tekst skaber værdi for læseren ved at svare på vedkommendes spørgsmål, og samtidig signalerer den emnet klart og tydeligt til Google.

Og det er her, denne artikel kommer ind i billedet; læsevenlighed er nemlig en stor del af værdiskabelsen, og med læsevenlige tekster øger du chancerne for gode placeringer på Google.

 

SEO

 

4 tips til læsevenlige tekster

Vi har samlet en række af vores bedste og mest enkle råd til at øge læsevenligheden i dine tekster. Mohammad Dadkhah giver dig rådene i videoen herunder – vil du hellere have dem sort på hvidt, så spring videoen over og gå direkte til vores 4 gode råd til læsevenlige tekster.

 

 

1) Brug korte sætninger

Lange og kringlede formuleringer med mange kommaer og indskudte sætninger bliver hurtigt forvirrende. Det er svært at danne overblik, og den utrænede læser kan hurtigt miste interessen. Og pointen for den sags skyld.

Du kan derfor med fordel holde dig til korte sætninger, hvis du vil øge læsevenligheden. Korte sætninger gør det lettere for brugeren at læse teksten. Samtidig bliver dit budskab tydeligere, og sidst men ikke mindst har korte sætninger en større sandsynlighed for at blive vist som Featured Snippet på Google.

 

2) Del teksten op i flere sektioner

Selvom du skriver med korte sætninger, kan teksten let blive uoverskuelig, hvis du ikke husker at dele den op i sektioner. Se blot eksemplerne nedenfor, hvor den første er skrevet ud i ét og den anden er delt op:

 

image

 

image

 

3) Fremhæv tekst med fed og kursiv

En effektiv metode til at gøre teksten mere læsevenlig – og ikke mindst fremhæve dine budskaber – er ved at formatere vigtige afsnit med fed og/eller kursiv. 

Det er dog vigtigt, at du gør det med måde og kun på de vigtigste steder. Alternativt mister ordene deres pondus, og så forvirrer det blot mere, end det gavner.

 

4) Brug bulletpoints 

Den absolut mest effektive måde at gøre teksten læsevenlig på er at inkludere bullepoints. Det skaber overblik og giver den scannende læser mulighed for at nå frem til pointen hurtigst muligt.

Som eksempel kan vi kort opsummere de 4 tips, du netop har fået:

  • Brug korte sætninger
  • Del teksten op i sektioner
  • Fremhæv det vigtigste med fed og kursiv
  • Brug bulletpoints.

Gør du brug af læsevenlige tekster på din hjemmeside, øger du chancen for topplaceringer på Google. Samtidig er læsevenlige tekster også med til at forbedre konverteringsfrekvensen på din hjemmeside. Så der er ingen undskyldning for at lade være.

 

LÆS OGSÅ: 5 tips til at skrive bedre tekster

FAQ BOKS

Hvad er en god SEO tekst?

En god SEO tekst er en tekst, der giver værdi for læseren, og som samtidig sender et klart og tydeligt signal til Google om indholdet.

Hvad har læsevenlighed med SEO tekster at gøre?

En god SEO tekst skal være læsevenlig, da det er en betydelig faktor for Google. Derfor bør du indtænke læsevenligheden, når du skriver tekster til din hjemmeside.

Hvordan gør jeg min tekst mere læsevenlig?

Der er fire metoder, der skaber større læsevenlighed – nemlig:

– korte sætninger
– opdeling i sektioner
– formattering med fed og kursiv
– bulletpoints.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W