Post thumbnail
Camilla Skøtt

FAQ’er – et overset (men vigtigt) element i din SEO

Et af de vigtigste elementer i god SEO er FAQ’er. Enten som en del af dine tekster generelt eller som en decideret FAQ-side. Læs med, og bliv klogere på det oversete fænomen.

En af de ting, du skal tage stilling til, hvis du vil have stor synlighed på Google og andre søgemaskiner, er indholdet på din hjemmeside. Hvilke undersider har du brug for, og hvilke kategoritekster skal der skrives. Mange sider er oplagte, og det er derfor også dem, langt de fleste virksomheder får lavet først – fx “om os” og “kontakt”. Til gengæld er der mange, der undervurderer vigtigheden af FAQ’er – og sikke en skam. Det er nemlig den direkte vej til øget digital synlighed. 

FAQ er en forkortelse for det engelske udtryk “Frequently Asked Questions,” der på dansk kan oversættes til ofte stillede spørgsmål. Kort og godt er det en organiseret metode til at give dine kunder overblik og svar på de spørgsmål, de måtte have, uden at de nødvendigvis skal i kontakt med dig.

Du tror det måske ikke, men en FAQ-side – eller løbende FAQ’er på alle dine undersider i forlængelse af teksterne – er en af de vigtigste ting, du kan gøre for din hjemmeside. Det er da også noget af det første, vi anbefaler vores kunder at få implementeret, og det gør vi af to årsager:

1) FAQ’er guider dine besøgende på hjemmesiden, og du får svaret på mange af deres spørgsmål, inden de kontakter dig. Det øger kvaliteten af jeres dialog.

2) FAQ’er giver dig en markant større synlighed på Google.

 

Vil du have uddybet brugen og vigtigheden af FAQ’er i billede og lyd, kan du se videoen herunder. Alternativt kan du springe direkte videre til næste afsnit, hvor vi dykker ned i emnet på skrift.

 

 

FAQ – en faktor der bliver prioriteret af Google

Helt konkret handler FAQ’er om at vise spørgsmål og svar – både på din hjemmeside, men også i Googles resultatliste. 

Når du søger på Google, har du måske lagt mærke til, at søgegiganten ofte viser en sektion, de kalder “Folk spørger også om”. Det er noget, Google har prioriteret højt gennem de seneste år, og derfor vil du oftere og oftere opleve at støde på søgeresultater med spørgsmål og svar under det respektive link.

Det fantastiske ved FAQ’er er, at de fylder godt i søgeresultaterne. Det er medvirkende til en øget CTR, hvilket naturligvis medfører mere trafik, men også bedre placeringer. 

 

 

Desværre er det ikke nok, at du implementerer spørgsmål og svar som en del af dit tekstarbejde. Heller ikke at du opretter en almindelig underside med spørgsmål og svar, som du efterfølgende navngiver som en FAQ-side. Vil du have det optimale udbytte af arbejdet, skal dine FAQ’er tagges korrekt med schema.org/FAQPage – og vi er kede af det, men det er her, det bliver lidt teknisk.

Schema er et universalt sprog mellem de største søgemaskiner – fx Google, Microsoft, Yahoo og Yandex – der bevirker, at indholdet på din hjemmeside kun skal defineres på én måde, og så kan alle søgemaskiner forstå, hvad det betyder. 

Altså – når du tagger noget med Schema, betyder det, at du definerer din hjemmesides HTML på en specifik måde, der gør, at søgemaskinerne forstår, hvad indholdet er. Det gælder uanset, om der er tale om en artikel, et produkt, en video eller en decideret FAQ-side; dine spørgsmål og svar skal tagges med Schema, så Google forstår, hvad der er tale om – og forhåbentlig viser dine FAQ’er øverst i resultatlisten.

 

LÆS OGSÅ: Interne links – et absolut MUST HAVE for din SEO!

FAQ BOKS

Hvad er FAQ'er?

FAQ står for Frequently Asked Questions, der på dansk betyder ofte stillede spørgsmål – og det er et vigtigt element i SEO.

Hvad er Schema?

Schema er et universalt sprog mellem søgemaskinerne, der sikrer, at du kun skal definere indholdet på din hjemmeside én gang, og så forstår de alle, hvad der er tale om.

Hvordan får jeg Google til at vise mine FAQ'er?

Du kan ikke med sikkerhed vide, om Google viser dine FAQ'er i resultatlisten, men hvis muligheden skal være der, skal du som minimum tagge dine FAQ'er med schema.org/FAQPage.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W