Post thumbnail
Camilla Skøtt

Vil du (også) høste organisk trafik fra Google?

Lige nu er det de største virksomheder, der høster al organisk trafik fra Google, fordi de for længst har set idéen med at drive en blog. Men fortvivl ikke – du kan sagtens få en bid af kagen.

Laver du en tilfældig søgning på Google, vil du hurtigt opdage, at det ofte er de største virksomheder, der ligger øverst i resultatlisten. Både nyhedssider, online magasiner og store virksomheder. Det skyldes flere forskellige faktorer, men én ting de alle har tilfælles, er brugen af tekst. Tekster er fundamentale i forhold til søgemaskineoptimering, og helt grundlæggende kan de gøre en forskel for din digitale synlighed – og dermed dit salg.

Hos Wordpens inddeler vi tekster i to kategorier: Blogtekster og kategoritekster. Sidstnævnte er den tekst, der ligger på dine landingssider. Dem kommer vi ikke omkring i dag, men du kan læse meget mere om dem i artiklen: Kategoritekster – derfor er de så vigtige – og du kan læse med nedenfor, hvor vi dykker lidt dybere ned i blogteksterne.

 

Du kan også se videoen her, hvor Mohammad Dadkhah fra Wordpens forklarer, hvorfor det kun kan gå for langsomt med at komme i gang med din blog.

 

 

Få mere trafik med gode blogindlæg

For lige at slå det fast med syvtommersøm: Hvis du vil have succes med digital marketing, har du brug for tekster. Vi vil endda vove den påstand, at du har brug for en decideret blog. En blog er nemlig med til at:

  • øge din synlighed online
  • gøre hjemmesiden mere seriøs og troværdig
  • fremhæve dine produkter og ydelser
  • gøre siden mere levende
  • øge trafikken fra Google.

Samlet set er fordelene med til at øge dit salg. Mere trafik er lig med flere potentielle kunder, og hvis du er god til at konvertere dine leads, giver dine blogindlæg dig for alvor noget at arbejde med. 

Vi oplever, at mange stiller spørgsmålstegn ved, om blogindlæg virkelig er investeringen værd. Til det kan vi kun sige ja – og faktisk kan dine blogindlæg ende med at blive en langt bedre investering end både Google Ads og Facebook Ads. Du betaler nemlig kun for dem én gang.

Lad os give et eksempel:

I 2018 skrev og publicerede vi et indlæg for en kunde baseret på en søgeordsanalyse. Det tog et par måneder for indlægget at nå til tops på Google, men siden da har det genereret mere end 36.000 besøgende fra søgegiganten. 36.000! Og de har som nævnt kun betalt for blogindlægget én gang, men trafikken kommer igen og igen. 

Blogindlæg er altså en langsigtet investering, og hvis du vil have del i den organiske trafik fra Google, kommer du ikke udenom dem. 

 

 

Hvor ofte skal jeg udgive blogindlæg?

Det er nærliggende at skrue op for indholdsproduktionen for at sikre, at du fastholder den mængde trafik, du allerede har og ikke mindst for at øge den. Men det er ikke nødvendigvis den bedste idé. Du kommer hurtigt til at skrive blogindlæg i øst og vest i håbet om at blive fundet på Google, og det er sjældent effektivt at skyde med spredehagl.

Men hvad skal du gøre i stedet?

Du skal ganske enkelt finde ud af, hvilket indhold der rent faktisk driver trafik til din hjemmeside med en søgeordsanalyse. På baggrund af din undersøgelse kan du producere færre – men målrettede – indlæg og opnå samme resultater. Hvis ikke bedre.

Et ugentligt indlæg er altså rigeligt til at tilfredsstille Google og øge chancerne for mere organisk trafik. Dermed ikke sagt at du ikke må producere mere – så længe du holder snuden i sporet og skriver gode tekster med det rette indhold, kan du publicere lige så ofte, du vil. Jo mere, jo bedre. Men husk; dine kunder ønsker relevant og værdifuldt indhold, og det gør Google også.

 

LÆS OGSÅ: Skal du blogge selv eller hyre en tekstforfatter?

FAQ

Hvad er organisk trafik?

Organisk trafik er den trafik, du får gennem søgemaskinerne – ofte Google – og som du ikke har betalt for.

Hvor ofte skal jeg udgive blogindlæg?

Der findes ingen regler for, hvor tit du skal udgive artikler på din blog. Som udgangspunkt er én gang om ugen nok til at tilfredsstille Google, men jo flere indekserede sider du har, jo større er chancerne for gode placeringer på søgemaskinen.

Hvorfor er blogindlæg en god idé?

Blogindlæg er en god idé for din virksomhed, fordi du kan genere organisk trafik igen og igen, og du skal kun skrive (eller købe) indlægget én gang.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W