Post thumbnail
Camilla Skøtt

SEO – en del af din online markedsføring

Der findes forskellige former for online markedsføring, og det kan være svært at få greb om dem alle. Men med lidt god vilje og knofedt vil du alligevel være i stand til at lære det fundamentale selv.

Har du ikke helt styr på begreberne og værktøjerne inden for online markedsføring? Det er ikke så mærkeligt, for det er et omfattende emne, der hele tiden udvikler sig. 

En af vores spidskompetencer er SEO, og i dag tager vi derfor et kig på, hvordan SEO og online markedsføring spiller sammen.

 

Hvad er online markedsføring?

Online markedsføring er – som navnet antyder – markedsføring, der foregår… ja, online. Det er den diametrale modsætning til flyers, busreklamer, TV-reklamer etc. Altså offline markedsføring.

Online såvel som offline markedsføring kan inddeles i to kategorier: push og pull markedsføring.

 

Push og pull markedsføring – hvad er forskellen?

Push markedsføring er at “skubbe” indhold ud til brugerne uden, at de nødvendigvis har bedt om det. Eksempelvis i form af annoncer.

Pull markedsføring handler om at optimere dit indhold og dine budskaber, så brugerne selv kan finde det. Her finder du blandt andet SEO.

 

SEO

 

Få det optimale udbytte af din digitale markedsføring

Det er klart, at du næppe påtænker kun at bruge én kanal, når du skal markedsføre din virksomhed eller dine produkter. Men vil du have det optimale udbytte af din online markedsføringsindsats – hvad enten den består af relevant indhold, betalte annoncer eller e-mail marketing – så kommer du ikke uden om SEO.

Din hjemmeside bør optimeres, så de seneste værktøjer til at tiltrække brugere er implementeret i form af forskellige optimeringsteknikker. 

Det gør du kort og godt på tre måder – nemlig med:

1) Teknisk struktur

2) Relevant indhold

3) Linkbuilding

Mens den tekniske struktur og det relevante indhold foregå on page, er linkbuilding off page. Hvis du selv har mod på at kaste dig over søgemaskineoptimering, kan vi anbefale dig at læse følgende artikler:

 

Hvad er SEO? Få optimalt udbytte af din søgemaskineoptimering

Læsevenlige tekster er godt for SEO – få fire tips til større læsevenlighed

HTML Sitemap booster dine SEO placeringer

Hvad er et godt søgeord, og hvordan hjælper det dig til at tjene flere penge?

5 enkle tips til at tænke SEO ind i dine webtekster

 

Får du vejrtrækningsproblemer bare ved tanken om at sætte dig ind i søgemaskineoptimeringens hemmeligheder, kan du overveje at få ekstern hjælp. Uanset hvad – hvis du vil have det optimale udbytte af din online markedsføring, skal din hjemmeside være optimeret.

 

Hvorfor er SEO relevant for online markedsføring?

Det kan virke irrelevant at bruge ressourcer på SEO, når du i stedet kan bruge både tid og penge på eksempelvis betalte annoncer. Men faktum er, at en hjemmeside, der ligger øverst i søgefeltet hos Google, får langt flere organiske besøgende end en hjemmeside, der ikke gør.

Og har du tilfredse besøgende på din hjemmeside, vil Google tro, at det alt andet lige skyldes, at du ligger inde med de svar, brugerne leder efter. Og dermed vil dine betalte annoncer også få større synlighed.

Det hele hænger altså sammen. SEO er godt for din digitale markedsføring generelt, og det er et marketingværktøj i sig selv – og samtidig smitter dine andre online markedsføringstiltag af på dine organiske placering. Du kan altså ikke nøjes med hverken det ene eller det andet; du er nødt til at lave en helhedsbaseret indsats.

 

LÆS OGSÅ: Hvad definerer en god SEO-tekst?

FAQ BOKS

Hvad er forskellen på push og pull markedsføring?

Push markedføring handler om at "skubbe" indhold ud til brugerne uden, at de har bedt om det. Eksempelvis i form af annoncer. Modsat handler pull markedsføring om at optimere sit indhold og sine budskaber, så brugerne selv kan finde det.

Hvad er online markedsføring?

Online markedsføring er – som navnet antyder – markedsføring, der foregår… ja, online. Det er den diametrale modsætning til flyers, busreklamer, TV-reklamer etc. Altså offline markedsføring.

Kan jeg selv lave søgemaskineoptimering?

Hvis du har vilje og gåpåmod, kan du selv sætte dig ind i de grundlæggende teknikker vedrørende søgemaskineoptimering, men på den lange bane vil de fleste få brug for hjælp.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W