Post thumbnail
Camilla Skøtt

Business blogging: Hvorfor enhver virksomhed bør have en blog

Business blogging er lige så vigtig som sociale medier, når det kommer til marketing; det handler om at skabe autoritet omkring dit brand.

Blogging. Lyder det som noget, der handler om modetøj og speltboller? Du tager helt fejl! Enhver virksomhed bør have en blog – også din – og den bør desuden være en vigtig del af din marketingstrategi. Business blogging skal ikke undervurderes.

“Hvorfor?” tænker du måske – og det er der mange gode grunde til. Det handler om indhold, om at skabe autoritet omkring dit brand, opbygge et forhold til dine kunder, skabe tillid og ikke mindst om at tjene penge på den lange bane.

Vi har samlet 6 af de absolut vigtigste grunde til at drive en blog: Læs dem, og forstå hvorfor det er essentielt. Brug den til at overbevise chefen om, at blogging er uundværligt i dagens Danmark – eller brug den til at overbevise dig selv.

6 gode grunde til at drive en virksomhedsblog

1) Flere relevante besøgende på din hjemmeside

Du er selvfølgelig helt med på, hvordan man skaber gennemarbejdet indhold af høj kvalitet, og når du har dét på bloggen, kan du øge antallet af besøgende på din hjemmeside – relevante besøgende, naturligvis. De er der nemlig, fordi dit indhold giver dem noget; svar på et spørgsmål, ny viden eller lige præcis dén vejledning, de har brug for.

Jo længere tid, du kan holde på kunderne, des bedre lærer de dig og din virksomhed at kende. Før du ved af det, har du skabt en værdifuld og langvarig kunderelation, der bringer læseren et skridt nærmere konvertering – hvad enten det er til et lead eller et salg.

Se bloggen som en udvidelse af dit produkt- eller ydelsesområde. Det er her, du kan italesætte de ting, der læner sig op ad din virksomhed; du kan give svar på de spørgsmål, kunderne har. Samtidig udvider du reelt åbningstiden ved at lade kunden få svar på sine spørgsmål uden, at du er til stede.

2) Bedre ranking på Google

Dit indhold skal først og fremmest produceres til dine kunder, men det er ikke nogen hemmelighed, at også Google er ret glad for kvalitetsindhold og kontinuerlige indlæg. En virksomhedsblog er altså godt for din søgemaskineoptimering, hvis du vel at mærke formår at:

– holde på dine besøgende. Jo længere tid læserne bliver på din side, des bedre synes Google om den.

– få dine besøgende til at klikke sig rundt blandt artiklerne. Det indikerer, at der ikke bare er én – men mange – gode indlæg.

– målrette dine blogindlæg til de søgeord, kunderne bruger, når de leder efter svar eller produkter. Alternativt dukker dine indlæg slet ikke op.

3) Ekspertstatus blandt kunderne

En virksomhedsblog er en unik mulighed for at opbygge en ekspertstatus blandt din kunder og dine læsere. Her kan du dele ud af gode råd, gå i dybden med særlige emner, lave brugbare vejledninger og oplysende indlæg. Alt sammen noget der gør dine læsere klogere – og får dem til at se dig som eksperten.

 

 

4) Personliggørelse af virksomheden

Salgstaler ligger fjernt fra de fleste mennesker, og derfor kan det være svært at opbygge et tillidsfuldt forhold til sine kunder. Ved at bruge bloggen aktivt, kan du fortælle virksomhedens historie og dele jeres værdier, du kan vise personlighed i indlæggene, være nærværende og dermed mere troværdig.

Personlighed betyder selvfølgelig ikke, at du skal dele indhold af privat karakter – du skal dele dit brands personlighed; finde din tone of voice. Du skal lade virksomhedens kernekompetencer skinne igennem i tonen, i sproget, i billederne og i indholdet. Sælger du festartikler, må sproget gerne være sprudlende og fuld af humor – er du derimod en rådgivende virksomhed, så virker det nok bedre med en faglig og professionel tone.

5) Få opmærksomhed på sociale medier

Godt og brugbart indhold kan deles på de sociale medier – og det gør dine kunder, hvis de finder det relevant. Samtidig kan du selv dele det på virksomhedens profiler og dermed slå to fluer med ét smæk og ikke mindst drive mere trafik til din hjemmeside.

Husk at have deleknapper på dine blogindlæg. Hvis det bliver for besværligt, lader kunderne være.

 

 

6) Genbrug indholdet i dit nyhedsbrev

At du kun kan slå to fluer med ét smæk ved at dele dine blogindlæg på de sociale medier og dermed blive mere synlig er faktisk ikke helt korrekt; det er tre fluer, du kan smække. Du kan nemlig genbruge indlægget i dit nyhedsbrev. Brug et udsnit eller tag en lille del ud, som du uddyber yderligere i nyhedsbrevet.

Når du får nye kunder på dit nyhedsbrev, kan du desuden lave en “velkommen til mit nyhedsbrev”-hilsen, hvor du inkluderer dine mest læste eller brugbare indlæg. På den måde serverer du det bedste fra din blog til nye læsere.

Er du hvor i tvivl om, hvordan du kommer i gang med din blog, kan du med fordel læse indlæggene Skal du blogge selv eller hyre en tekstforfatter? og Blogindlæg – hvor ofte og hvornår?

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W