Post thumbnail
Camilla Skøtt

Blogindlæg – hvor ofte og hvornår?

“Du skal blogge regelmæssigt” lyder det gængse svar på spørgsmålet om, hvor meget man skal blogge. Men hvor tit er regelmæssigt?

Hvad hjælper det at sige, at du skal skrive og udgive indlæg regelmæssigt, hvis vi ikke har samme forståelse af den tidsbetegnelse. For nogle er regelmæssigt en gang i måneden, mens det for andre er en gang om ugen.

Vi tager et grundigt kig på de vigtigste faktorer omkring business blogging og forsøger at give et klart svar på, hvor ofte du skal blogge – og ikke mindst hvornår.

Ikke så enkelt endda

Det nemmeste ville være, hvis vi kunne sige: Du skal udgive nye indlæg to gange om ugen. Men svaret er desværre ikke så enkelt, for det afhænger af, hvilken form for blog du har, og hvilken målgruppe du skriver til.

Meget peger dog på, at 2-4 indlæg om ugen er det optimale, hvis du vil have mest muligt ud af din blog. Det er ikke alle virksomheder, der kan producere relevant indhold i de mængder, og det er også okay…

men du skal som minimum udgive 1 indlæg om ugen. Kontinuitet er nøgleordet.

Måske er din virksomhed en af dem, der kun udgiver én gang om ugen, måske er du en af dem, der udgiver 4 gange om ugen. Det er ikke så relevant, når det kommer til det absolut vigtigste i forhold til at blogge: Regelmæssighed.

Du skal udgive efter et fast mønster. Det kan være hver onsdag kl. 10.00 eller det kan være hver anden dag kl. 12.00. Tidspunktet skal selvfølgelig passe til din målgruppe, men regelmæssigheden er en nødvendighed. Det skaber tillid, når dine læsere ved, at de kan regne med dig.

 

 

Beslut dig for, hvornår du skriver, og hvornår du udgiver. Lav en publiceringsplan; en plan der indeholder dato for udgivelser, men som også fungerer som en fortegnelse over, hvad du vil skrive om. Når du har gjort dit forarbejde ift. emnerne, undgår du at midlertidig idéforladthed sætter en stopper for dine indlæg, når du sidder klar ved tastaturet.

Hold dig til planen!

Måske tænker du, at en publiceringsplan er overkill. Men faste rammer, deadlines og emnebeskrivelser gør det lettere at overskue arbejdet, der alt andet lige kræver nogle ressourcer. Og det er ikke kun en hjælp til dig. Med en publiceringsplan kan du sikrer dig, at dit indhold bliver varieret, så læserne kontinuerligt overraskes og føler, at der kommer noget nyt.

Husk at være realistisk, når du laver planen. Hvor meget indhold har du i realiteten tid til at producere? Hvis du mener, at du har ressourcer til at producere 5 indlæg om ugen, så spørg dig selv, om du kan gøre det hver uge – det er nemlig vigtigt, at læserne kan forvente det samme uge efter uge.

De bedste tidspunkter at udgive blogindlæg på

Når der er styr på antallet af ugentlige indlæg, kommer vi til det næste store spørgsmål: Hvornår skal du udgive? And guess what… det er der heller ikke noget entydigt svar på.

De fleste undersøgelser peger på, at mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er de bedste dage – måske fordi der går weekend i den om fredagen? Samtidig anes der en tendens til, at de fleste læsere helst kigger på bloggen morgen og aften; du skal altså ikke udgive midt på dagen.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W