Post thumbnail
Camilla Skøtt

Tretrinsraket: Brug den til at skabe fedt indhold til din hjemmeside

Tretrinsraket. Triade. Trikolon. Som de fleste ved, har kært barn mange navne, og det gælder også, når det kommer til det sproglige virkemiddel, vi her kalder tretrinsraketten. Læs med og find ud af, hvordan du kan bruge den i dit tekstarbejde.

Tretrinsraketten er et af de virkemidler, langt de fleste skribenter her i huset har stiftet bekendtskab med. Det er enkelt, effektivt og håndgribeligt. Det opstår, når man nævner tre elementer ad gangen, som tilsammen danner en enhed bestående af tre led.

Eller helt enkelt: Du remser tre ting op.

“Jeg kom, jeg så, jeg sejrede,” sagde Julius Cæsar, og der er en grund til, at det er let at huske. De tre elementer. Altid tre. To er for lidt til at sætte gang i sprogets rytme. Fire bliver hurtigt for meget. Hold dig til tre.

Hvorfor er det sådan, tænker du måske – og det er ret enkelt: Fordi vores hjerne elsker mønstre, og tretrinsraketten er perfekt, kortfattet og rytmisk.

 

 

LÆS OGSÅ: Skriveblokade? Få 6 tips til at komme videre med din tekst

 

Tretrinsraketten giver liv til din tekst

Der findes lange forklaringer på, hvorfor hjernen er så tiltrukket af tretrinsraketten, og som nævnt handler det om hjernens forkærlighed for mønstre. Det er nu ikke noget, vi har tænkt os at dykke for meget ned i nu; vi slår bare fast, at det virker!

Til gengæld vil vi gerne komme med nogle eksempler. Tretrinsraketten kan nemlig skabe liv i dine tekster, hvis du bruger den rigtigt. Kort, enkelt og præcist. Tre led i nogenlunde samme længde og form, så sidder den lige i skabet.

Vi skærer det ud i pap i eksemplet neden for, hvis nu du ikke har fanget, hvornår vi har brug raketten i teksten her:

“Vil du fastholde din læser, kan du krydre teksten med sproglige virkemidler som tretrinsraketten. Den er enkeleffektiv og kraftfuld. De tre korte, rytmiske led banker budskabet godt og grundigt fast hos modtageren.”

Du kan også vælge at bryde den korte, kontante rytme ved at skrive to korte ord og så snyde med den tredje – gøre den længere. På den måde bryder du med læserens forventning, men du bruger stadig det klassiske mønster, der understreger din pointe – fx:

“Vil du fastholde din læser, kan du krydre teksten med sproglige virkemidler som tretrinsraketten. Det er et enkelt, effektivt og et helt igennem kraftfuldt værktøj til at levendegøre sproget og fastholde læselysten.”

Så for lige at runde af; med sproglige virkemidler kommer du langt, når du skal skrive tekster, der fanger læseren og skaber grobund for engagement og gode, langvarige relationer. Nåh ja – og konverteringer.

 

LÆS OGSÅ: Hvad definerer en god SEO-tekst?

FAQ

Hvad er en tretrinsraket?

Tretrinsraketten er et sprogligt virkemiddel, hvor du understreger din pointe ved hjælp af tre led. Tre ord eller tre sætninger der tilsammen danner en helhed.

Hvorfor skal jeg bruge tretrinsraketten?

Tretrinsraketten er et effektivt værktøj til at skrive fængende tekster, og du kan bruge metoden til at optimere indholdet på din hjemmeside.

Kan jeg selv skrive mine tekster?

Hvis du forstår dig på sproglige virkemidler, er god til at skrive og kan finde tiden – ja, så kan du sagtens skrive teksterne til din hjemmeside selv. Alternativt kan du overveje at finde en freelance tekstforfatter til at hjælpe dig.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W