Post thumbnail
Camilla Skøtt

Tekstforfatter til hjemmeside – er det pengene værd?

Om noget er pengene værd, handler vel mest af alt om øjnene, der ser. Vi mener (selvfølgelig), at en dygtig tekstforfatter altid er pengene værd – læs med og find ud af, hvorfor du bør bruge en tekstforfatter til din hjemmeside.

Tekstforfatter, skribent, copywriter. Kært barn har mange navne, men om du bruger det ene eller det andet, er der tale om kreative mennesker, som er dygtige til flere ting; først og fremmest til at skrive tekster, naturligvis.

Men når du skal have tekst til din hjemmeside, er det ikke nok, at den er velskrevet og let at læse. Den skal også være søgemaskineoptimeret, og netop dét formår en dygtig tekstforfatter at gøre. De vigtige nøgleord bliver flettet naturligt ind i teksten, så dine chancer for en god placering i Googles søgefelt øges.

Neden for har vi samlet fire gode grunde til at anvende en tekstforfatter til din hjemmeside. Forhåbentlig er det lige præcis, hvad der skal til for at overbevise dig.

 

 

4 fordele ved at bruge en tekstforfatter

Du ville sandsynligvis blive overrasket, hvis du vidste, hvor mange virksomheder der brugere tekstforfattere til at producere deres indhold. Giganterne har egne skribenter ansat, mens både små og mellemstore virksomheder ofte anvender en freelance tekstforfatter til at lege med ordene.

Hvorfor, tænker du måske – og det er der i hvert fald mindst fire gode grunde til:

 

1) Du sparer tid

Du er måske nok god til det med ord, men har du tiden til det? Hvis du driver en virksomhed, har du (forhåbentlig) en million ting at se til, og så ryger tekstproduktionen desværre ofte nederst på to do-listen. Indimellem så langt ned at det bliver ved tanken.

Det kan selvfølgelig være, at du er typen, der er god til at planlægge, og som derfor sætter tid af i kalenderen til at få skrevet indhold til din hjemmeside. Men medmindre du er en ørn til at skrive, og fingrene bare flyver hen over tastaturet, så kan en tekstforfatter gøre det hurtigere (og sikkert også bedre) end dig.

 

2) Du får mere end bare tekst

En tekstforfatter skriver ikke frit fra hjertet. Vælger du en dygtig samarbejdspartner, får du en tekstforfatter, der kan andet og mere end “bare” at skrive – fx:

  • kender tekstforfatteren din målgruppes sprog
  • integrerer tekstforfatteren dit indhold med SEO
  • udfører tekstforfatteren grundig research på dit område.

Med en tekstforfatter får du altså målrettede tekster til din hjemmeside, der taler både til dit publikum og til Google. Samtidig skal du ikke frygte, at tekstforfatteren ikke kender din branche; han eller hun er ekspert i research og videreformidling, så det bliver ikke et problem.

 

LÆS OGSÅ: Derfor kan en dygtig tekstforfatter skrive til alle brancher

 

3) Du får nye øjne på dit indhold

Apropos ovenstående – at du ikke skal være nervøs for, om tekstforfatteren kender din branche – så spiller det faktisk også en rolle i dette punkt. Med en uvidende tekstforfatter får du nemlig den bedste sparringspartner, du kan ønske dig. Én der ikke er låst fast på “sådan plejer vi at gøre”.

En dygtig tekstforfatter bruger lang tid på research. Både på din branche generelt, men også på målgruppen og dennes brug af søgeord. En viden der giver grobund for et helt andet perspektiv på dit indhold, og som gerne skulle føre til nye og anderledes artikler, som kan øge trafikken til din hjemmeside.

 

4) Du kan skalere

Hvis du selv håndterer al tekstproduktion på din hjemmeside og virksomhedsblog, så løber du på et tidspunkt tør for tid (hvis det ikke allerede er sket). Det betyder, at du ikke har mulighed for at skalere produktionen, når interessen for din virksomhed eller blog stiger.

Med en tekstforfatter bliver det ikke et problem. Du kan outsource din tekstproduktion og bruge tiden på det, du er bedst til – nemlig at drive forretning.

 

Er du ikke overbevist om tekstforfatterens værdi, og vil du hellere skrive dine tekster selv? Så kan vi anbefale dig at se denne video, der er fyldt med tips og gode råd:

 

FAQ

Hvad er en tekstforfatter?

En tekstforfatter er en person, der er kreativ med det skriftlige sprog, og som kan hjælpe dig med at optimere teksterne på din hjemmeside, i nyhedsbreve, trykte medier etc.

Skriver en tekstforfatter kun til nettet?

Nej, en tekstforfatter kan levere tekst til alle platforme – både digitale og analoge.

Tænker en tekstforfatter på SEO?

En dygtig tekstforfatter tænker søgemaskineoptimering ind i sit arbejde, hvis teksterne skal på nettet, og du kan roligt forvente det af en eventuel samarbejdspartner.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W