Post thumbnail
Camilla Skøtt

Landing page: Optimer dine landingssider og øg konverteringen

Har du formået at skabe stor trafik til dit website gennem annoncer på Facebook og Google, men oplever du, at konverteringsraten ikke følger med? Det kan skyldes, at dine landingssider ikke er optimeret.

Når en bruger søger på Google, får vedkommende serveret en række forskellige forslag, der hver især leder hen til en specifik side på nettet. Denne side kaldes en landing page (eller en landingsside på dansk), fordi det – som navnet antyder – er her, brugerne lander, når de klikker på linket.

Men en landingsside er ikke bare en hvilken som helst side. Det bør det i hvert fald ikke være. Din landingsside skal være designet til at give den besøgende nøjagtig det, vedkommende leder efter – og det skal ske så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. 

Neden for har vi samlet 5 gode råd til at optimere strukturen på dine landingssider, så du (forhåbentlig) kan øge antallet af konverteringer.

 

 

#1: Byg din landing page på en søgeordsanalyse

Vil du give dine besøgende den bedst mulige oplevelse, er det vigtigt, at du ved, hvad de leder efter; altså hvad de skriver i søgefeltet på Google og hvorfor. Det kan en søgeordsanalyse hjælpe dig med at afklare.

Med udgangspunkt i din søgeordsanalyse kan du udvælge de søgeord, der giver størst værdi for din virksomhed at blive fundet på, og herudfra kan du opbygge dine landingssider. Så kort og godt – din landingsside skal give løsningen på brugerens problemstilling.

 

#2: Indholdet skal være let at overskue

I dag har de fleste mennesker så tilpas travlt, at de ikke er interesseret i at spilde deres tid på en hjemmeside, der er forvirrende og svær at finde rundt på. Mulighederne er uendelige, og hvis tingene er for besværlige, hopper brugerne videre til konkurrenten.

Derfor er det helt essentielt, at du leverer med det samme. I løbet af ganske få sekunder vil den potentielle kunde afkode, om du har det, han eller hun er på udkig efter. Har du ikke det, eller er det for svært at finde ud af – ja, så kan du vinke farvel til den konvertering.

Gode metoder til at overskueliggøre dine landingssider er guidende overskrifter, mange afsnit og god luft mellem både linjer og afsnit.

 

LÆS OGSÅ: Vil du (også) høste organisk trafik fra Google?

 

#3: Hold dig til én ting

Er målet for din konvertering at få den besøgende til at købe en cykel, så hold dig til lige præcis dét på din landingsside. Det er fristende at vise cykellygter og cykelhjelme også, men det er ikke derfor, brugeren har søgt efter “billig damecykel” på Google. 

Du skal have øjnene på bolden. Målet er at få den potentielle kunde til at udføre en bestemt handling, og det er dét – og kun det – du skal gå efter. Skær derfor ned på alle de elementer, der ikke bidrager til at nå målet.

 

 

#4: Drop salgstalen – hjælp i stedet kunden

De færreste bryder sig i dag om, at hjemmesider oser alt for meget af salg. Det kan hurtigt blive overvældende, og det føles som om, virksomheden forsøger at prakke én noget på. Drop derfor salgstalen, og vend fokus mod kunden i stedet; hvordan kan du hjælpe vedkommende? Hvilken værdi tilbyder du?

I sidste ende er kundens eneste interesse at få løst sin problemstilling. Derfor skal du gøre det tydeligt, hvad vedkommende vinder ved netop den billige damecykel (for at blive i samme eksempel), du tilbyder på din landingsside.

 

#5: Husk CTA (call to action)

Én ting er at tiltrække besøgende og gøre det let og overskueligt at finde ud af, hvad du tilbyder. Noget andet er, at få kunden til at konvertere i sidste ende – og det er netop dét, der er hele humlen.

Sælger du billige damecykler, skal det være let at lægge den i kurven. Er konverteringsmålet at få den besøgende til at tilmelde sig dit nyhedsbrev? Så er det dét, der skal være let. 

Brug lokkende CTA-knapper kontinuerligt gennem siden, så den besøgende hele tiden bliver mindet om, hvor let det er. For eksempel med knapper, hvor der står “Ja tak – læg i kurv,” “Prøv nu,” “Tilmeld dig her” eller “Få et uforpligtende tilbud” – eller noget helt femte.

 

Tager du alle fem teknikker til dig, er du godt på vej til at øge din konverteringsrate – god fornøjelse!

 

LÆS OGSÅ: Konverteringsoptimering: 5 tips til tekster der skaber mere salg

 

FAQ

Hvad er det vigtigste, når jeg laver en landingsside?

Det vigtigste ved din landingsside er, at den løser den problemstilling, de besøgende kommer med. Derudover er det essentielt, at siden er overskuelig, og at du tydeligt kommunikerer, hvilken værdi du kan tilbyde kunden.

Hvad er en landing page (eller en landingsside)?

En landing page (eller landingsside) er den side, en besøgende lander på, når han eller hun har klikket på linket i din annonce på eksempelvis Facebook eller Google.

Kan jeg selv optimere mine landingssider?

Hvis du har styr på søgeordsanalyse og opbygning af hjemmeside, kan du selv optimere dine landingssider. Alternativt kan du med fordel hente hjælp udefra.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W