Post thumbnail
Camilla Skøtt

Kom i gang med content marketing

Content marketing er en helt anden mekanisme end traditionel marketing – vi guider dig i gang med 6 gode tips.

Content marketing er – som navnet så klart antyder – markedsføring med fokus på indhold. Relevant og inspirerende indhold. Med dét i hånden kan du opbygge tillidsfulde kunderelationer, som på den lange lange bane kan konverteres til salg. Det er en slow-telling strategi, og teknikken kræver både tid og hårdt arbejde – men det er det værd!

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme, at content marketing samtidig er vejen til at gøre dig mere synlig; på Google, på de sociale medier og i sidste ende hos dine kunder.

Vi har samlet 6 gode råd til dig, der skal i gang med content marketing. Giv dig tid til at læse dem og ikke mindst overveje dem grundigt, inden du kaster dig over konceptet.

Skal din viden friskes helt op, inden du fortsætter, så læs eventuelt indlægget Content marketing – hvad er det, og hvorfor er det så vigtigt.

 

 

Forstå dine kunder

Den absolut vigtigste faktor for succesfuld content marketing er at forstå dine kunder. Du skal kunne sætte dig i deres sted, lytte til dem, høre dem; du skal vide, hvad de mangler, og du skal vide, hvor de leder efter det.

Når du har 100% styr på din målgruppe, kan du tage følgende 3 råd til efterretning. De hjælper dig til at anskue markedsføringsmekanismerne på ny måde.

1) Se din virksomhed som et medie

At producere indhold af høj kvalitet handler om andet og mere end facebookopdateringer og afrapportering af kundeoplevelser. Du skal i dybden, du skal finde den interessante vinkel – og så skal du selvfølgelig skabe fængende indhold.

Det kan være svært at få greb om indholdet, og derfor kan du med fordel se din virksomhed som et medie, der skal udgive historier på kontinuerlig base. Hold redaktionsmøder med dine skribenter, hjælp hinanden til at spotte de gode historier og sørg for at fortælle dem i et levende og fængende sprog.

2) Fjern fokus fra din virksomhed

Essensen af content marketing er, at du markedsfører dig uden at italesætte dig selv eller dine produkter. Det betyder, at du skal se udover din egen verden. Du skal sætte dig i kundernes sted, finde ud af hvad de mangler – og give dem det.

Selvfølgelig skal dit indhold kredse om dit produkt, men det er vigtigt, at du har fokus på kunden, så dit indhold efterlader læseren med en følelse af at have fået noget. Det kan være mere viden, en vejledning eller løsningen på et problem.

3) Målret dit indhold til platformen

Du opererer garanteret med flere forskellige platforme; hjemmeside, blog, facebook, instagram, nyhedsbrev etc., og det er fristende at kopiere indholdet direkte ud på alle medier. Den går bare ikke!

Du skal målrette indholdet til den specifikke platform, det præsenteres på. Overordnet må det naturligvis gerne handle om det samme, men du skal tilpasse ordlyden, tekstlængden og informationsniveauet, så dit budskab går rent ind hos læseren.

Vær struktureret

Du tænker muligvis, at produktion og publicering af indhold er noget, der kommer automatisk, når den gode historie melder sig. Sådan er det desværre ikke. For det første skal du som regel selv finde historien – de kommer ikke bare flyvende – og for det andet er du nødt til at have en plan. Alternativt ryger projekt “content marketing” hurtigt tilbage i skuffen – det er set før!

 

 

Endnu engang får du 3 gode råd, du med fordel kan tage med videre i processen. Læs dem, brug dem og få fornøjelsen af effektiv content marketing.

4) Læg en strategi

Det kræver en klar strategi at få succes med content marketing. Hvad er formålet, hvad er fundamentet, hvad er det, du gerne vil dele med dine kunder – og ikke mindst hvordan?

Tag et grundigt kig på kunderne. Hvor holder de til, og hvilke platforme skal du fange dem på? Det er relevant at vide, om du skal satse på en blog eller lave podcasts.

5) Opstil mål

Det er et tidskrævende arbejde at udvikle indhold, og det er ikke en teknik, der leder direkte til salg. Derfor er det vigtigt, at du kan måle effekten af arbejdet.

Opstil KPI’er – både for de overordnede mål med markedsføringen, men også for hvert enkelt indlæg, podcast etc. Hvad skal du opnå med dit indhold? – skal du have en større reach, lede trafik til hjemmesiden eller have flere tilmeldinger til jeres nyhedsbrev.

6) Publiceringsplan

Det er et tungt arbejde, mens det står på, men det er essentielt for en kontinuerlig publicering af content; en publiceringsplan. Hvad skal publiceres og hvornår?

Sørg for god variation i publiceringerne, så der både kommer korte indlæg, indhold med længde og fylde og indimellem et sats på noget større, fx en film. Når publiceringsplanen er på plads, er det lettere at dele opgaverne ud, ligesom der naturligt er en deadline, der skal overholdes.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W