Post thumbnail
Camilla Skøtt

Content Marketing – hvad er det, og hvorfor er det så vigtigt?

Content marketing er kommet for at blive. Begrebet skaber tillid, troværdighed og autoritet – læs med, og forstå hvorfor.

Content Marketing. Ordene taler næsten for sig selv; content marketing handler om indhold. For kunden, vel at mærke! Og det er netop det, der adskiller metoden fra traditionel reklame – det gælder om at levere indhold, der kommer kunden til gode. Ikke dig selv.

På den måde markedsfører du din virksomhed uden direkte at italesætte den eller dine produkter. Du skaber indhold, der er relevant og værdifuldt for din kernemålgruppe – du opbygger tillid og autoritet. Og det er vigtigere end nogensinde før! Forbrugerne har ændret deres indkøbsvaner, og de vil ikke længere presses til at købe et produkt på baggrund af traditionel reklame – de vil føle, at de får noget igen.

Uden værdifuldt indhold vil din hjemmeside ikke få meget opmærksomhed – hverken fra kunderne, fra Google eller fra de sociale medier. Kan du derimod skabe relevant indhold, der løser en problemstilling, opfordrer til dialog og engagement eller gør kunden klogere på et område, så er du godt på vej til at tiltrække og fastholde værdifulde kunderelationer.

Relationer der med tiden kan konverteres til et køb.

 

 

Hvad er relevant indhold?

Men hvad er så relevant og værdifuldt indhold, tænker du nu. Faktisk er det ikke så svært at forstå, men det kræver, at du kan sætte dig i dine kunders sted. Hvad er relevant for dem, hvilke spørgsmål har de og hvordan kan du gøre dem klogere på et område, der relaterer sig til din forretning?

Lad os tage på et eksempel: Du er webshopejer, og du sælger cykler. I den forbindelse kunne det være relevant med en guide til markedets forskellige cykeltyper; citycykler, mountainbikes, racercykler etc. Du kunne også udforme en vejledning i at spænde cykelhjelmen korrekt eller en guide til at vælge den rigtige cykelanhænger. Mulighederne er uendelige, så længe du har fokus på kundens behov.

Hvordan skal du så komme ud med dit budskab, er næste spørgsmål. Og her er svaret det samme. Kig på dine kunder; hvor er de, hvilke platforme bruger de? Som webshopejer kunne det være en idé med nyhedsbreve, blogs og videoer, mens det i andre sammenhænge giver mere mening med podcast, webinarer eller lignende. Vær der, hvor dine kunder er. Udnyt mulighederne.

Og husk, at content marketing ikke er reklame i traditionel forstand. Det handler om at inspirere din målgruppe, gøre dem klogere – det er nemlig dét, der gør, at kunden handler hos dig og ikke konkurrenten.

Hvem kan arbejde med Content Marketing?

Svaret er alle. Alle brancher kan og bør arbejde med content marketing – men det er ikke alle, der kan producere indholdet selv. Det er et hårdt og tidskrævende arbejde at producere kvalitetsindhold på kontinuerlig basis, og det kræver flere forskellige ting; du skal kunne sætte dig i kundens sted, du skal have kendskab til kundens primære platforme og du skal have idéerne og evnerne til at skabe indholdet.

Skal du i gang med content marketing, så er det absolut vigtigste, du skal huske, at du ikke må have salg for øje. Du skal inspirere kunderne, og det er de færreste, der bliver imponeret ved tanken om at bruge penge. Sørg for at dine kunder bliver gladere og klogere  – så skal de nok komme tilbage, når der skal bruges penge.

Og så er der endnu en ting; husk at tænke langsigtet. En langsigtet strategi er alfa og omega, hvis du vil ramme din målgruppe og have maksimalt udbytte af content marketing. Indholdet skal produceres og publiceres regelmæssigt, og du må aldrig gå på kompromis med kvaliteten.

 

 

4 fordele ved Content Marketing

Hvis du har nået bunden af indlægget her, har du helt sikkert forstået vigtigheden af content marketing, men for en sikkerheds skyld skærer vi lige fordelene ud i pap:

1. Med en klar og langsigtet strategi kan du skabe relevant indhold på din hjemmeside og dermed holde på kunderne i længere tid.

2. Content marketing er en metode, der passer bedre til den moderne forbruger end traditionel reklame.

3. Indhold af høj kvalitet giver større synlighed på Google.

4. Værdifuldt indhold skaber troværdighed og autoritet omkring dit brand, og det er lig med tillid; udgangspunktet for langvarige kunderelationer.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W