Post thumbnail
Camilla Skøtt

Hvordan deler du dit indhold? Med en klar strategi bliver du mere synlig!

Foregår delingen af dit indhold på de sociale medier ad hoc – altså uden en veldefineret plan? Så går du sandsynligvis glip af leads og synlighed hos målgruppen.

Én ting er at producere godt indhold. Hvad enten der er tale om tekst, video, webinar eller noget helt fjerde, så kræver det hårdt arbejde og som regel en god portion tid. Men hvis du ikke har defineret formålet med indsatsen og sørger for at dele indholdet med målgruppen, så er det mildest talt spildt arbejde.

Indhold er ikke nok i sig selv. Uanset hvor godt det er, spredes det ikke af sig selv. Der skal en aktiv indsats til at distribuere det, så det når ud, hvor målgruppen befinder sig. Det kræver, at du kender din målgruppe godt, så du kan være til stede, hvor de er.

 

image

 

Vælg de rette distributionskanaler

Grundlæggende kan du dele dine distributionskanaler op i tre kategorier. Du skal ikke nødvendigvis være synlig alle steder – tværtimod bør du koncentrere din indsats mod de områder, der giver mening for din virksomhed.

De tre kategorier er:

  • Owned
  • Earned
  • Paid

Owned er dine egne kanaler. Det kan være et website, en webshop eller en blog, men det kan også være nyhedsbreve, magasiner, sociale medier og lignende. Fællesnævneren er, at du selv bestemmer, hvad, hvor og hvornår der skal lægges noget op.

Earned er kanaler, du gør dig fortjent til at få omtale på. For eksempel PR, referencer, eksterne blogs, mentions på sociale medier og lignende. Her ligger et kæmpe potentiale, fordi andre på denne måde siger god for dit indhold (og dermed din virksomhed), men det er ikke en kanal, du selv kan styre.

Paid er – som navnet antyder – de kanaler, du betaler for synlighed på. Det kan være i form af bannere, print, tv- og radioreklamer, online annoncer og lignende.

Som nævnt er du ikke herre over alle kanalerne, men ved at lægge en klar strategi øger du sandsynligheden for, at eksterne kilder lægger mærke til dit indhold. Men ikke nok med det – ved at være bevidst om delingen af dit indhold kan du være til stede der, hvor din målgruppe er, og på den måde øge din synlighed.

 

image

 

Læg en plan, og følg den!

Du har forhåbentlig lagt en god content plan, så du ved nøjagtigt, hvad der skal produceres af indhold, og hvornår det skal gøres. Alternativt kan du med fordel læse artiklen ”5 tips til at lave en content plan der er til at følge” og få en række gode råd med på vejen.

Når du har overblik over den kommende tids indholdsproduktion, skal du lægge en plan for, hvilke kanaler det skal distribueres på. Skal det deles på de sociale medier, er det nødvendigt med annoncekroner og kan du på nogen måde gøre andre interesseret i dit indhold, så det kan deles eksternt?

Med ovenstående i baghovedet skal du lave en plan for publiceringen, og ikke bare det – du kan også med fordel opsætte mål for det enkelte stykke indhold, så du har mulighed for at evaluere på det efterfølgende.

Formålet med at udarbejde en plan for publicering og deling af indhold er blandt andet at:

  • sikre en balance mellem typen af opslag/indhold/emner
  • sikre tilstedeværelsen på aktuelle platforme
  • sikre synlighed på de kanaler, målgruppen anvender.

Rent praktisk er distribueringsplanen et godt værktøj, der holder dig op på at levere det aftalte indhold til tiden. Samtidig tvinger målsætningen dig til at følge op på dit indhold, så du får overblik over og forståelse for, hvad der skaber opmærksomhed, trafik og konverteringer, og det er viden, du kan bruge til at optimere indsatsen (og synligheden) fremadrettet.

 

LÆS OGSÅ: Content strategi – 6 trin til at komme i mål med en god plan

FAQ BOKS

Bør jeg betale for synlighed på nettet?

Vil du gerne nå ud til din målgruppe, kan det være nødvendigt at betale for større synlighed. Men du kan starte med at lægge en klar strategi for delingen af dit indhold og se, om det ikke er nok.

Hvilke distributionskanaler er der, når det kommer til deling af indhold?

Grundlæggende kan du inddele distributionskanalerne til indhold i tre kategorier: owned, earned og paid.

Hvorfor skal jeg dele mit indhold?

Du producerer sandsynligvis dit indhold, fordi du gerne vil have, at kunderne (og Google, naturligvis) læser/ser det. Hvis du ikke deler det med din målgruppe, er der dog lille sandsynlighed for, at de opdager, at det er blevet lavet. Derfor bør du altid dele på relevante kanaler.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W