Post thumbnail
Camilla Skøtt

5 tips til at lave en content plan der er til at følge

En velfungerende content plan er et af de vigtigste styringsredskaber, du kan give dig selv, når det kommer til content marketing. Vi har samlet fem gode tips til opbygningen – og ikke mindst til at få den ud at leve.

Hverdagen i mange virksomheder rundt i det danske land består af medarbejdere, der river sig selv i håret over næstkommende blogindlæg – for hvad pokker skal det handle om! Har du også taget dig selv i at stirre på den blinkende cursor og håbe på et mirakel?

Følelsen af at være konstant bagefter på indholdsproduktionen er hverken fordrende for kreativiteten, kvaliteten eller effektiviteten. Heldigvis er der en løsning. Med en content plan kan du nemlig komme på forkant med dit indhold, så du hele tiden ved, hvad der skal skrives, og hvornår det skal publiceres.

Vi dykker ned i content planen som planlægningsværktøj og giver dig fem tips til at få struktur på dit indhold. Det er nemlig ikke så svært, som du forestiller dig.

 

LÆS OGSÅ: Skriveblokade? Få 6 tips til at komme videre med din tekst

 

Hvad er en content plan?

Det er altid lettest at starte med begyndelsen, så lad os få selve begrebet på plads. En content plan er et værktøj, der hjælper dig med at planlægge og strukturere dit indhold, så du ikke ender med at skrive efter forgodtbefindende. Ikke bare kan det være svært at komme på gode idéer i sidste øjeblik – i mangel af bedre risikerer du også at gribe efter emner, der ikke er relevante for din hjemmeside eller dine produkter. 

Det er sjældent intentionerne, der er noget i vejen med, men alligevel kan det være problematisk at sørge for regelmæssig publicering af nyt indhold. Ofte er det mangel på ressourcer, der gør udslaget, men med en content plan får du overblik over, hvornår du skal udkomme med hvad og på hvilke kanaler – og dermed kan du allokere de nødvendige ressourcer.

 

Strategisk overblik

En content plan er ikke bare en køreplan for din markedsføring, det er også en unik mulighed for at sikre, at du kommer hele vejen rundt om din kerneforretning. Får du uddybet alle relevante emner, kommunikeret med alle målgrupper og kommer du ud med alle dine strategiske budskaber?

Der er ingen regler for, hvor langt frem i tiden du skal planlægge. Du kan starte med et simpelt overblik over dine udgivelser de næste to måneder, eller du kan lægge en detaljeret plan for et helt år. Din content plan skal indeholde lige præcis det, du har brug for.

 

 

Hvordan bygger jeg en content plan op?

Som sagt skal din content plan indeholde lige nøjagtig de ting, der er nødvendige for effektiv og kontinuerlig udgivelse af indhold. Der er ingen bestemt måde at gøre det på, som er bedre end andre. Alligevel er der en række ting, du med fordel kan have med – nemlig:

 

1) Overskrift

Det vigtigste i din content plan er naturligvis selve indholdet. Har du ikke mod på at lave en omfattende køreplan, kan du nøjes med at definere overskriften, så du har vinklen på plads.

Vil du gøre det endnu lettere til den dag, indholdet skal udarbejdes, kan du tilføje en beskrivelse og sætte et par ord på, hvad artiklen skal handle om. 

 

2) Udgivelsesdato

Ingen plan uden deadlines – og derfor skal din content plan naturligvis indeholde en oversigt over, hvornår de forskellige artikler skal publiceres. Springer du udgivelsesdatoen over, har du bare en liste med indhold, du gerne vil lave – og den er let at lægge i skuffen, hvis du ikke har nogen deadline.

 

3) Målgruppe

Vil du arbejde målrettet med dit indhold og sikre dig, at du når ud til alle dine målgrupper, kan du med fordel tænke dem ind i din content plan. Under hver enkelt overskrift noterer du, hvilken målgruppe teksten er tiltænkt. På den måde får du hurtigt et overblik over, hvem du skriver til – og ikke mindst om du kommer omkring dem alle.

 

4) Kanal

Du har (forhåbentlig) en blog, hvor dit indhold skal udgives, men du har formentlig også andre markedsføringskanaler. På forhånd bør du overveje, om den respektive artikel egner sig til et nyhedsbrev, om den skal være en del af en e-bog eller om det er passende at dele den på de sociale medier.

Måske skal overskriften tilpasses den respektive kanal, eller måske skal indholdet produceres i forskellige versioner? Mulighederne er mange, og jo mere du har taget stilling til på forhånd, desto lettere bliver det at udarbejde indholdet.

 

5) Ansvar

Sidst men ikke mindst skal du på forhånd definere, hvem der har ansvar for hvad. Er du ene mand/kvinde i virksomheden, giver det naturligvis sig selv. Men hvis der er flere hænder til indholdsproduktionen, er det essentielt at fordele ansvaret med det samme – og vedkommende skal naturligvis gøres opmærksom på opgaven i god tid.

 

 

LÆS OGSÅ: Content marketing erstatter ikke SEO

 

Få planen (og dit indhold) ud at leve

Formålet med din content plan er at gøre det lettere at producere indhold på kontinuerlig basis og ikke mindst sørge for konsistens i dit budskab. Men selvom du har lavet den bedste plan i verden, er det afgørende, at den bliver ført ud i livet.

Planen skal omsættes til handling.

Deadlines og ansvarsfordeling er helt klar de to mest essentielle punkter for en content plan, der rent faktisk bliver eksekveret. Derudover kan du med fordel sørge for, at planen ikke ligger og samler støv i skuffen (eller på fællesdrevet). Print den ud og hæng den op – eller lad den stå klart og tydeligt på en skærm i afdelingen. Pointen er, at din content plan skal være synlig, hvis den skal ud at leve.

 

Lad os hjælpe dig med din content plan

Har du læst med hele vejen, og tænker du – selvom du sagtens kan se fordelene ved en content plan – at det ikke er muligt at udarbejde en langsigtet plan til din virksomhed? At der ikke er nok emner at skrive om? Har du hverken tid eller lyst til at udarbejde en content plan?

Uanset hvad kan vi hjælpe dig – og vi kan garantere, at der med sikkerhed også er noget at skrive om i din branche. Med en grundig søgeordsanalyse dukker der emner op som perler på en snor, og overlader du opgaven til os, skal du kun bruge et minimum af tid på det selv. Vi har nemlig strømlinet arbejdet, og derfor kræver det ikke mere end 1-2 timer af dig; tid du skal bruge på at tale med en redaktør om din virksomhed og dine ønsker til blogindlæg samt godkende forslag til relevant indhold.

Lyder det interessant, så tag et kig på den service, vi kalder “Hyr en blogger,” eller giv os et kald, så vi kan forklare mere om dine muligheder. 

FAQ

Hvad er en content plan?

En content plan er en oversigt over det indhold, du skal have produceret. Planen bør som minimum indeholde overskrift, udgivelsesdato, målgruppe, kanal og ansvarlig.

Kan en content plan kun bruges til tekstproduktion?

Nej, en content plan er aktuel uanset hvilken form for indhold, du skal producere.

Kan jeg selv lave en content plan?

Ja, du kan sagtens selv lave din content plan, men hvis du synes, det er svært at finde på egnede emner at skrive om, kan du med fordel overveje at få professionel hjælp. Du vil blive forbavset over, hvor mange gode emner en tekstforfatter kan finde på – også indenfor din branche.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W