Post thumbnail
Camilla Skøtt

Hvad er godt indhold – og kan du selv levere det?

Vigtigheden af godt indhold er ikke til at komme udenom. Men hvordan sikrer du dig, at dit indhold rammer målgruppen, at kvaliteten er i orden, og at det kan findes på Google?

Indhold, eller content som det hedder på engelsk, er et af de vigtigste elementer i nutidens markedsføring, men det handler om mere end bare tekster, podcasts eller seminarer. Det handler om relevante informationer, der giver dine kunder følelsen af at have fået noget. Noget nyt. Noget mere. Noget anderledes. Noget andet end traditionelle reklamer.

Men hvordan ved du, om dit indhold lever op til disse kvalitetskrav – og kan du i øvrigt producere det selv? Vi går i dybden med spørgsmålene og giver dig redskaberne til at vurdere dit indhold.

Tjekliste til godt content

Om det er dig eller en anden, der har produceret dit indhold, er som udgangspunkt ikke relevant for at vurdere kvaliteten. Vi har sammensat en tjekliste, du kan bruge – med den i hånden sikrer du dig et højt niveau, når det kommer til indhold.

1) Hvem er din målgruppe?

Kig på din målgruppe, og skær ind til benet. Hvis dine kunder har svære motoriske udfordringer, så er det ikke aktuelt med en cykelguide – heller ikke selvom din cykelguide er den bedste, der nogensinde er lavet. Indholdet skal målrettes læseren ellers hører det ikke til på dit site.

2) Er indholdet relevant?

Konkurrencen er høj, når det kommer til content marketing, og der er mange om buddet. Det nytter altså ikke med en sludder for en sladder – dit indhold skal være relevant og velskrevet, og du må aldrig producere for produktionens skyld. Spørg dig selv, om dit indhold giver målgruppen noget nyt.

3) Er indholdet originalt?

Der er ingen grund til at skrive det samme som konkurrenterne – det kan hverken dine kunder eller Google lide. Dit indhold skal være originalt, og det må gerne skinne igennem, at du brænder for det, du laver.

4) Er der styr på SEO?

Dit indhold skal først og fremmest henvende sig til dine kunder, men det er vigtigt, at det også henvender sig til Google – hvordan skal dine kunder ellers finde det? Der skal være styr på SEO-faktorerne, uden at det går ud over kvaliteten af indholdet.

Kan du selv lave godt indhold?

Det evige spørgsmål i enhver virksomhed – stor som lille: Kan du (eller dine medarbejdere) producere indholdet selv? Svaret er ikke så enkelt endda…

For lige at slå det fast med syvtommersøm, så er indhold ikke bare indhold. Det skal ramme rent ind hos målgruppen, det skal være relevant og originalt og der skal være styr på SEO. Kan du producere det selv? Måske. Stil dig selv følgende spørgsmål:

Har du kvalifikationerne?

Har du tiden?

Har du idéerne?

Kan du svare ja til det hele, er det bare om at komme i gang – så ligger content marketing lige til højrebenet. Men der skal afsættes ressourcer, og du skal gå 100% ind i det. Det er en slow selling-strategi, og det er et langt, sejt træk. Til gengæld skulle dine anstrengelser gerne føre til, at kunderne kommer tilbage for at få mere.

Tvivler du på bare ét af spørgsmålene, er det måske værd at overveje, om en anden kan gøre det bedre end dig. Det er den helt klassiske problemstilling; hvis du skal bruge 4 timer på at skabe halvgodt indhold, så er det måske bedre at bruge tiden anderledes og lade en fagperson producere indholdet – én der kan løfte opgaven til fulde, og den problemstilling har vi også skrevet et indlæg om.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W