Hvad er en blog, og hvorfor bør din virksomhed have en?
En blog er en samling af blogindlæg – artikler – på din hjemmeside, og der er mange gode grunde til, at du som virksomhed bør have en.
Hvad er en blog? Et spørgsmål vi stadig hører, når vi anbefaler kunderne at optimere deres hjemmesider med henblik på SEO ved blandt andet at investere ressourcer i en blog.
Helt konkret er en blog en forkortelse af det engelske udtryk “web log,” der opstod i internettets spæde begyndelse. Dengang var det et forum, der udelukkende var baseret på tekst, og efterhånden som det udviklede sig, blev bloggen til et medie, hvor almindelige mennesker kunne skrive om deres hverdag og hobby.
I sagens natur blev en blog anset for et mindre seriøst medie, men det har ændret sig, og den dag i dag er det svært at drive en stærk hjemmeside uden også at have en blog.
Den moderne blog er en samling af relevant indhold, der relaterer sig til virksomhedens kernefunktion. Driver du en webshop, der sælger cykler, vil dine blogindlæg sandsynligvis handle om cykling, gode cykelruter, uundværligt tilbehør og nye produkter på markedet. Altså emner der kunne interessere dine kunder, og som kan bruges til at trække trafik til siden.
Skal min virksomhed have en blog?
Som virksomhed – særligt hvis du sælger produkter eller services online – er det helt essentielt at blive fundet på Google. Gerne på side 1. Og det gør bestemt ikke noget, hvis du ligger i toppen af søgeresultaterne.
Men vil du derop, skal du fokusere på SEO. Både onsite og offsite. Meget af det er teknisk, og mange dele af SEO skal du have en specialist til at udføre. Det er et omfattende emne, som vi ikke vil dykke yderligere ned i her – men du kan danne dig et godt overblik over al relevant materiale i vores artikeldatabase her.
Det, vi til gengæld gerne vil uddybe, er selve idéen med at have en blog som virksomhed. Det er nemlig et strategisk SEO træk, der kan fungere som en effektiv måde at tiltrække trafik fra søgemaskinerne på.
Kunderne researcher forud for et køb
I takt med at traditionel markedsføring i form af aviskampagner og tilbudsaviser er blevet udfaset til fordel for mere moderne og digitale tilgange, har kunderejsen ændret sig. I dag foretager kunderne selv en stor del af deres research, inden de handler – og den tager naturligvis sit udgangspunkt i Google.
Holder vi fast i eksemplet med dig som cykelhandler, vil dine kunder typisk søge på kombinationer som “hvilken cykel skal jeg købe”, “damecykel bykørsel”, “mountainbike anmeldelser” etc. – og hvis du har svaret (og i øvrigt har søgemaskineoptimeret dine tekster og din hjemmeside generelt), så er det dig, der ligger i toppen af søgeresultatet.
Kunden klikker sig ind på din hjemmeside for at læse mere, og herfra kan du begynde at påvirke vedkommende til at foretage det endelige køb. Måske ikke i første omgang, men ved at dele ud af flere gode råd og måske intensivere din retargeting kampagne.
Men hvorfor en blog?
Nu sidder du måske og tænker, om det er nødvendigt at have en blog for at tiltrække kunderne. Og nej, du kan sagtens lave en kategoriside for hvert enkelt emne, du ønsker at uddybe. Men det bliver hurtigt omstændeligt, og samtidig er du også nødt til at holde dig inden for et forholdsvis snævert interessefelt, hvis overblikket over din hjemmeside ikke skal forsvinde.
Med en blog kan du have én landingsside, hvor alle dine blodindlæg ligger. Hvis du ikke er meget for ordet “blog,” kan du kalde siden for “artikler,” “viden” eller “nyheder” – det er helt op til dig.
Fordelen er, at du kan forholde dig bredt til dit interessefelt, da en blog i sig selv er et uformelt medie. Du skal naturligvis svare på de spørgsmål, du ved, kunderne har – men du skal også tale til den gruppe, der endnu ikke er kunde hos dig; hvad er det for nogle tanker, de skal have sat ord på? Hvad leder de efter? Hvilke behov har de?
Og ja – som altid bør du lave en grundig søgeordsanalyse for at afdække, hvad målgruppen søger på. Det er den eneste måde at sikre, at dine blogindlæg rammer spot on!
LÆS OGSÅ: Keyword research – 3 gratis værktøjer til søgeordsanalyse