Post thumbnail
Camilla Skøtt

Har du det indhold, kunderne søger efter?

Det kommer næppe som en overraskelse, at vi er store fortalere for indhold. Relevant indhold, vel at mærke. Du skal tilbyde kunderne det, de leder efter, og vi giver dig en introduktion til det perfekte værktøj i den henseende – Google Site Search.

Vi har ofte skrevet om søgeord, rangeringer på Google og metoder til at målrette dit indhold, så du bliver synlig i søgemaskinens resultatliste. Men det er ikke der, vi skal hen i dag. Det skal derimod handle om, hvor vidt du rent faktisk har det indhold, kunderne søger efter på din hjemmeside.

Du har (forhåbentlig) et søgefelt på dit website, hvor kunderne kan søge efter produkter eller artikler om et specifikt emne, og de søgninger er essentielle for din digitale succes.

Neden for introducerer vi dig til det overset, men genialt værktøj: Site Search i Google Analytics. Kan du bedst lide at lytte, kan du med fordel se videoen, hvor Mohammad Dadkhah gennemgår redskabet – alternativt kan du læse med herunder.

 

 

Brug Site Search til at lave målrettet indhold

Spørger du os, er Site Search et undervurderet redskab. Det kan nemlig ikke bare hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine besøgende søger på, når de er på din hjemmeside – du kan også bruge det til at vurdere, om du har de produkter, kunderne efterspørger, eller som inspiration til nyt indhold der skal produceres. Overvejer du at opbygge såkaldte topic clusters, er Site Search også det perfekte værktøj til kategorisering af alt det indhold, du har på dit site.

Site Search er let at sætte op, og du kan hurtigt komme i gang.

Det første du skal gøre, er at besøge din egen hjemmeside og lave en søgning i søgefeltet. I Url’en vil der være det, man kalder et parameter, som du skal bruge til opsætningen på din Analytics konto. Parameteret er et bogstav (ofte et lille s eller et lille q), og du kan med fordel kigge på billedet herunder, når du skal finde det aktuelle bogstav – det er nemlig altid efter spørgsmålstegnet og før lighedstegnet.

 

Det lille s mellem spørgsmålstegnet og lighedstegnet er det bogstav, vi er på jagt efter.

 

Med bogstavet på plads logger du på analytics.google.com og klikker på “indstillinger for visning”. Her kan du aktivere Site Search og indtaste parameteret (altså bogstavet), hvorefter du klikker “gem”. Efter noget tid kan du klikke på adfærd, site search og søgetermer i nævnte rækkefølge, og så vil du blive præsenteret for alle de søgetermer, dine besøgende har brugt på din hjemmeside.

 

 

Når du ved, hvad de besøgende søger på, kan du hurtigt og let vurdere, om du kan tilbyde dem svaret. Har du de produkter, de leder efter, eller kan du svare på deres spørgsmål ved hjælp af velproduceret indhold? Hvis ikke – ja, så har du en opgave foran dig.

Er der mangel på produkter, skal du overveje, om det er noget, du skal ændre på. Er det på indholdssiden, du ikke kan levere de ønskede resultater, kan det kun gå for langsomt med at komme i gang. Uanset hvordan du vender og drejer det, så er målrettet indhold det bedste udgangspunkt for gode placeringer hos Google – og ikke mindst for salg.

 

LÆS OGSÅ: Hvad er godt indhold, og kan du selv levere det?

FAQ

Er det let at opsætte Site Search?

Ja, det er hurtigt og let at opsætte Site Search på din analyticskonto. Kan du ikke finde ud af det, kan du læse med i denne artikel, hvor vi guider dig – både gennem tekst og video.

Hvad er Google Site Search?

Google Site Search er et værktøj i Google Analytics, du kan bruge til at undersøge, hvad kunder søge efter i søgeværktøjet på din hjemmeside.

Hvorfor er Site Search et godt redskab at kende?

Når du ved, hvad kunderne indtaster i søgefeltet på din hjemmeside, kan du lettere vurdere, om du har de produkter, der er efterspørgsel på – og det samme gør sig gældende med det indhold, de leder efter.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W