Post thumbnail
Camilla Skøtt

Guide: Brug hv-spørgsmål til at skrive et godt blogindlæg

Et blogindlæg der skaber konverteringer, er et blogindlæg der svarer på brugernes spørgsmål. For at gøre det, kan du med fordel bruge hv-spørgsmål – se bare hvordan.

Det kan være svært at formulere et blogindlæg, der kommer omkring alle de relevante emner og svarer på de spørgsmål, læseren måtte have. Ved at bruge hv-spørgsmål sikrer du en virkningsfuld artikel, der potentielt kan skabe konverteringer igen og igen.

Hv-spørgsmål er en enkel og gennemprøvet teknik, der virker hver gang. Også for dig der ikke har meget erfaring med at producere indhold til din blog. Vi har udformet en miniguide, der kan hjælpe dig godt på vej – håbet er, at du får de nødvendige redskaber til at kreere (endnu) bedre indhold, end du allerede gør.

 

De syv hv-spørgsmål

Der findes et begreb inden for journalistik, der bliver brugt verden over – nemlig “de syv h’er”. Her henvises til de syv klassiske hv-spørgsmål, som sikrer, at en skribent kommer grundigt omkring emnerne i en artikel.

De syv hv-spørgsmål er:

  • Hvem?
  • Hvad?
  • Hvor?
  • Hvornår?
  • Hvorfor?
  • Hvordan?
  • Hvad så?

Tager du de syv hv-spørgsmål til dig, bliver du skarpere i din skriftlige indholdsproduktion. De hjælper dig ganske enkelt med at skrive en klar og effektfuld historie, der forhåbentlig kan skabe konverteringer igen og igen.

 

image

 

Hvordan bruger jeg hv-spørgsmålene i mit blogindlæg?

Der er flere måde at tage hv-spørgsmålene ind på. Du kan enten bruge dem til at brainstorme idéer til dine blogindlæg, eller de kan bruges til at indsnævre fokus og sikre, at du skriver engagerende og målrettet brugeren.

Det er også en teknik, du kan bruge til at opbygge skelettet i dit blodindlæg. Du kan eksempelvis svare på de respektive spørgsmål i forskellige underemner. På den måde sikrer du, at du holder dig til sagen og ikke pludselig ryger ud af en (uinteressant) tangent.

Neden for har vi sammensat en liste med spørgsmål, du kan bruge, når du kaster dig ud i tekstproduktionen. De skal naturligvis tilpasses dit enkelte emne, men de giver et godt overblik over mulighederne.

Hvem?

Hvem handler historien om?

Hvem får gavn af din artikel?

Hvem får ikke gavn af din artikel?

Hvad?

Hvad er emnet eller det overordnede tema i artiklen?

Hvad vil din artikel give læseren?

Hvor?

Hvor finder historien sted? – og har det en betydning for indholdet?

Hvornår?

Hvornår finder historien sted? – og betyder det noget for indholdet?

Hvorfor?

Hvorfor er emnet relevant (for dine læsere)?

Hvordan?

Hvordan påvirker emnet dine læsere?

Hvad så?

Hvad så, hvis læseren tager artiklen til sig?

Hvad så, hvis læseren ikke tager artiklen til sig?

 

Når du bruger teknikken, er det essentielt at huske, at det ikke er det endelige svar. Det er en teknik til brainstorming og strukturering, der skal hjælpe dig med at fokusere og skabe effektfuldt indhold. Du skal derfor ikke bruge kræfter på at formulere det perfekte svar – du skal bruge dem på at skrive et skarpt og velformuleret blogindlæg.

 

LÆS OGSÅ: Tretrinsraket: Brug den til at skabe fedt indhold til din hjemmeside

FAQ BOKS

Hvad er hv-spørgsmål?

Hv-spørgsmål er spørgsmål som hvad, hvor og hvem? Overordnet findes der syv hv-spørgsmål, som kan hjælpe dig med at skrive mere målrettet og struktureret indhold.

Hvorfor bruge hv-spørgsmål?

Ved at anvende hv-spørgsmål til brainstorming og strukturering af dit blogindlæg, sikrer du, at du kommer omkring alle relevante emner og dermed besvarer de spørgsmål, læseren måtte have.

Kan jeg bruge hv-spørgsmål, selvom jeg ikke er journalist?

Ja, du kan sagtens gøre hv-spørgsmålene til en fast del af din tekstproduktion. De vil hjælpe dig til at skabe mere overskueligt og struktureret indhold, der besvarer målgruppens spørgsmål.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W