Post thumbnail
Camilla Skøtt

Google Analytics: Sådan tracker du effekten af dine blogindlæg

Det kan være svært at vurdere, om arbejdet med de kontinuerlige blogindlæg er kræfterne værd. Men det er enkelt og let at finde ud af – vi forklarer hvordan.

Er du vant til at bruge sociale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn, så kender du også til at måle på de bløde værdier – fx likes, følgere, reach etc. Og du kan naturligvis dele et blogindlæg på de respektive medier og se, hvordan det bliver taget i mod. Men det er ikke helt let at oversætte antallet af likes til reel værdi.

Men faktisk er det ret enkelt at tracke effekten af dine blogindlæg. Det kræver blot et par enkelte klik i Google Analytics, og så får du syn for sagen.

 

Sådan tracker du effekten af dit blogindlæg i Google Analytics

Den letteste metode til at undersøge, om dine blogindlæg giver værdi i form af reelle konverteringer er som nævnt Google Analytics. 

Under fanen “Adfærd” vælger du “Websiteindhold”:

 

image

 

Dernæst vælger du “Landingssider”:

 

image

 

I højre side kan du se e-handel og opsætte konverteringsmål:

 

image

 

– og det er her, det smarte sker. Du kan nemlig vælge at klikke på de enkelte URL’er for dine blogindlæg, hvorefter du kan klikke på “Sekundær dimension” og efterfølgende vælge “Kilde/Medium”.

 

image

 

Herefter lander du på en oversigt, der viser dig, hvilke konverteringer dine blogindlæg har ført til – og ikke mindst om konverteringerne er kommet fra Google eller fra de sociale medier:

 

image

 

Er blogindlæggene så besværet værd?

Når du har oversigten over et givent blogindlægs konverteringer foran dig, er du kommet til det mere uhåndgribelig aspekt; du skal vurdere, om det er arbejdet (eller pengene) værd.

Her er der én ting, du skal have in mente. Nemlig at du kun har betalt for blogindlægget én gang. Enten i kroner og øre til en tekstforfatter eller et tekstbureau eller i arbejdstimer fra egen tid. Dit blogindlæg genererer altså besøgende og konverteringer igen og igen over en lang periode. Er det et aktuelt emne, som mange brugere finder interessant eller brugbart både nu og i fremtiden – ja, så kan du generere konverteringer i mange år frem.

 

Kan du skrive dine blogindlæg selv…

… eller er du træt af at bruge kræfter og energi på at producere indhold, når det ikke falder dig naturligt? Du er ikke den eneste. Mange virksomheder i Danmark – både store og små – bruger tekstforfattere, og det er der flere grunde til. Fx at du:

  • sparer penge og tid
  • får målrettede og seo-optimerede tekster
  • får nye øjne på dit indhold
  • kan skalere så snart behovet opstår.

Vil du dykke yderligere ned i fordelene ved at investere i hjælp fra en tekstforfatter for at undersøge, om det kunne være relevant for dig? Så kan vi anbefale dig at læse denne artikel: “Tekstforfatter til hjemmeside – er det pengene værd?” – forhåbentlig kan den hjælpe dig på rette vej.

FAQ BOKS

Hvor i Google Analytics kan jeg tracke effekten af mine blogindlæg?

En af måderne at måle effekten af dine blogindlæg er ved at vælge:

1) Adfærd – herunder Websiteindhold og Landingssider
2) URL'en for et givent indlæg – herefter Sekundær dimension og Kilde/Medium.

Hvordan ved jeg, om mine blogindlæg er besværet/pengene værd?

Du kan tracke effekten af dine blogindlæg i Google Analytics og derefter vurdere, om du får værdi for indsatsen. Husk, at du kun betaler for et blogindlæg én gang (enten i penge eller i arbejdstimer), men det genererer konverteringer igen og igen.

Hvorfor bruge tid/penge på blogindlæg?

Et blogindlæg er en billig og effektiv metode til at skaffe trafik og konverteringer. Du betaler kun for dit blogindlæg én gang – enten i penge eller i egen tid – og derefter genererer det trafik og konverteringer igen og igen.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W