Post thumbnail
Camilla Skøtt

Interne links – et absolut MUST HAVE for din SEO!

Interne links er ikke bare vigtige fra et brugermæssigt perspektiv – det er også helt essentielt for din søgemaskineoptimering. Læs med og bliv klogere på, hvorfor intern linkbuilding er et musthave.

Igennem de seneste år er det blevet mere og mere tydeligt, at interne links ikke er til at komme udenom, hvis du vil rangere højt på Google. De giver ganske enkelt din placering et boost, og vi vil vove at påstå, at den interne linking er et af de mest effektive SEO-strategier, du kan tage i brug.

Vi har sammensat en kort guide til, hvordan du får mest muligt ud af metoden. Hvis du foretrækker at se og lytte, kan de se videoen nedenfor – alternativt kan du springe den over og læse resten af artiklen.

 

 

Guide til intern linkbuilding

For lige at få det helt på det rene, så er et internt link, når du indsætter et hyperlink i teksten på en underside, som fører dig over til en anden underside. Et godt eksempel på veludført intern linkbuilding finder du hos Wikipedia, der linker meget, fordi de har indhold om næsten alt. Medmindre du har helt utrolig meget indhold på din side, skal du ikke op i nærheden af Wikipedias brug af interne links – alting med måde.

Når det er sagt, er der nogle gode tommelfingerregler for interne links, du med fordel kan følge:

  • Link gerne så tidligt i teksten som muligt.
  • Link aldrig to gange til den samme side fra samme tekst.
  • Undgå at indsætte for mange links på specifikke søgeord – brug også sætninger.

 

Link mellem kategori- og brandsider

Grundlæggende bør du altid linke mellem relevante sider på dit site, og som minimum skal du linke fra dine kategorisider til din brandside (hvis du har en webshop). Vi forestiller os, at du sælger sko; hvis du eksempelvis sælger Nike herresko, bør du indsætte et link for kategorisiden for herresko til brandsiden for Nike.

Altså: fra dinwebshop.dk/herresko linker du til dinwebshop.dk/nike – og omvendt linker du også fra brandsiden til kategorisiden.

 

 

Har du ikke en webshop, bør du udarbejde et HTML sitemap, så du får en oversigt over alle dine undersider. På den måde kan du hurtigt og let få overblik over, hvilke sider det er relevant at linke imellem.

 

Interne links på forsiden

Din forside er den side, der anses for at være den stærkeste på hele sitet. Det er da også den, googlebotten crawler allermest, og rent SEO-mæssigt sender forsiden det, man kalder “linkjuice” igennem til alle dine undersider. Af den årsag er det vigtigt, at være særligt opmærksom på interne links på netop denne side. 

Fra forsiden bør du altid linke til alle dine kategori- og brandsider. Det vil sige, at fra dinwebshop.dk indsætter du links til både dinwebshop.dk/herresko, dinwebshop.dk/damesko, dinwebshop.dk/børnesko etc. 

 

 

Hvis du har mange kategori- og brandsider, kan det hurtigt gribe om sig, og derfor bør du sikre dig, at teksten på din forside er meget lang. En god tommelfingerregel er at skrive 100 ord for hver kategoriside og 100 ord for hver brandside. Har du en webshop med 50 forskellige kategorier, bør teksten på din forside altså minimum være på 5.000 ord. Har du yderligere 30 brandsider, bør teksten være på 8.000 ord. 

Det lyder måske af meget – og også af mange links – men det er vigtigt. Du kan ikke linke for meget, så længe det er relevante sider, du linker til. Og det er det, hvis der er sammenhæng mellem søgeord/sætninger og den side, dit link fører til. 

Er du ikke overbevist? Set med vores øjne er interne links et af de mest effektive SEO værktøjer, du kan tage i brug, og det koster dig ikke mange ressourcer. Faktisk vil vi gå så langt som at sige, at hvis du ikke har styr på din interne linkbuilding, så skal du ikke begynde at overveje den eksterne af slagsen. 

FAQ

Hvad er et link?

Et link – eller et såkaldt hyperlink – er en teknik, hvor du kan klikke på et ord eller en sætning, hvorefter du føres videre til en anden side på nettet.

Hvad er intern linkbuilding?

Intern lnikbuilding er de links, du indsætter på din egen hjemmeside, som fører videre til undersider på sitet. Det kan eksempelvis være et link fra en kategoriside til en brandside eller fra forsiden til en kategoriside.

Kan jeg indsætte for mange links?

Så længe dine links er relevante, kan du ikke indsætte for mange. Dog bør du aldrig linke til den samme side to gange i samme tekst, og du må gerne variere de ord eller sætninger, du indsætter links på.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W