Post thumbnail
Camilla Skøtt

En del af content marketing er billeder – her er tre gratis billeddatabaser

Billeder er en uundværlig del af content marketing, og de bør også være en naturlig del af din SEO. Vi giver dig tre gratis billeddatabaser og et indblik i mulighederne for at optimere billederne til søgemaskinerne.

Billeder gør ikke bare dine artikler mere levende, de kan også være forskellen på, om en bruger klikker på dit indlæg på de sociale medier eller ej. Men når det kommer til billeder, skal du være forsigtig. Selvom det er fristende at bruge Google i jagten på det perfekte billede, er det ikke den bedste løsning. Du kan nemlig få problemer i forbindelse med ophavsretten, og potentielt set kan du også risikere en stor bøde.

I stedet bør du anvende en af de mange billeddatabaser, der ligger på nettet. Shutterstock, Artgrid og Jumpstory er populære, men de er også dyre. Vil du gerne beholde pengene i din egen pung, kan du i stedet bruge en gratis database.

Se videoen neden for, hvis du vil have serveret tre gode – og gratis – billeddatabaser. Eller læs med efter videoen, hvor vi også forklarer, hvordan du bedst muligt optimere dine billeder i forhold til SEO.

 

 

Tre gratis billeddatabaser

Hos Wordpens bruger vi tre forskellige databaser, når vi skal finde præcis det billeder, der matcher indholdet i en artikel – nemlig:

  • unsplash.com
  • pixabay.com
  • pexels.com

Her finder du millioner af gode billeder, du kan bruge til dine blogindlæg og andre digitale artikler. Du kan dog ikke downloade billederne og implementere dem direkte på din hjemmeside – ofte er opløsningen nemlig høj, og det kan sænke hastigheden på din hjemmeside og ødelægge din pagespeed score.

Du kan derfor med fordel komprimere billederne, inden du anvender dem – og det kan du også gøre med et gratis værktøj. Nemlig en af følgende:

  • kraken.io
  • tinypng.com
  • compressor.io

Alle værktøjerne er intuitive, hurtige og lette at anvende; du uploader blot et billede, venter et par sekunder og downloader den optimerede version.

Content Marketing

SEO og billeder – husk det!

Det er efterhånden givet for alle og enhver, der producerer indhold, at det skal optimeres til søgemaskinerne med både sidetitel, metabeskrivelse og nøgleord. Men på samme måde som Google vurderer dit indhold i denne henseende, vurderer søgemaskinen også dine billeder – og det glemmer mange.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst optimerer dine billeder, så læs med her under, hvor vi har samlet en række af vores bedste tips.

 

1) Filnavnet

Når du downloader et billede fra en billeddatabase, har det som regel et langt og kringlet navn. Det skal du ændre, hvis du vil hjælpe Google på vej.

Brug dit søgeord i filnavnet på billedet, hvis det er muligt, eller beskriv billedet – for eksempel “gul-cykel-cykeltur-rejsetips.jpg”

2) Størrelse

Vi har allerede været omkring det oven for, men ikke desto mindre er det vigtigt, at opløsningen på dine billeder ikke er for høj. Som udgangspunkt bør de maksimalt fylde 150 KB per billede.

Du kan bruge de førnævnte værktøjer til at komprimere billeder, der er for store.

3) Alt-tag

Alt-tag – eller alt-text som det også kaldes – er en betydelig faktor, når det kommer til SEO. Google kan hverken se eller læse dit billede, og derfor skal du udfylde alt-tag med en beskrivelse af, hvad der er på billedet.

Så vidt muligt bør dit nøgleord indgå i beskrivelsen.

 

Husker du altid at implementere billeder i dine tekster på hjemmesiden – og springer du ikke over søgemaskineoptimeringen af disse – er du godt på vej til at skabe indhold, der både fanger læseren og Google.

 

LÆS OGSÅ: Læsevenlige tekster er godt for SEO – få fire tips her

FAQ BOKS

Hvor store må billederne på min hjemmeside være?

Som udgangspunkt bør billeder i dine blogindlæg maksimalt fylde 150 KB – alternativt kan det påvirke hastigheden og din pagespeed score.

Hvorfor skal jeg bruge billeder i mine blogindlæg?

Billeder er med til at øge læsevenligheden, og samtidig har dine billeder også en betydning for SEO.

Skal mine billeder SEO optimeres?

Ja, du bør altid huske at optimere dine billeder til SEO. Blandt andet gennem filnavn, størrelse og alt-tag.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W