Post thumbnail
Camilla Skøtt

Den perfekte overskrift: Sådan skriver du den!

Din overskrift er altafgørende for, om læseren bliver hængende og læser videre (eller klikker på din artikel i første omgang), og derfor bør du gøre dig umage. Vi har samlet et par tips og tricks til at hjælpe dig på vej.

Dine overskrifter skal have opmærksomhed. Du kan skrive et nok så fedt indlæg, men hvis ingen klikker på det, fordi overskriften er intetsigende, så får du ikke meget for din indsats.

Heldigvis er det ikke svært at skrive en god overskrift. Vi har samlet vores skribenters bedste tips og tricks, som du kan bruge til at skrive din næste fængende overskrift, så du slipper for at bekymre dig om den del.

 

LÆS OGSÅ: Skriveblokade? Få 6 tips til at komme videre med din tekst

 

image

5 tips til din overskrift

 

1) Skriv overskriften til sidst

Ja, det virker omsonst at starte med dette punkt, men det er højaktuelt. Du bør ikke starte din tekstproduktion med at definere overskriften. I hvert fald ikke den endelige. Det er langt lettere at ramme spot on, når resten af din tekst er på plads.

Men du kan med fordel anvende en arbejdstitel, så du ikke kommer for langt væk fra det emne, du havde planlagt at skrive om.

 

2) Målret din overskrift

Ligesom du målretter dine tekster mod dine brugere, bør du også målrette din overskrift mod de af brugerne, der har størst sandsynlighed for at konvertere.

Uanset hvor god du er til at skrive, er det ikke muligt at tale til alle på én gang. Vælg derfor, hvem du gerne vil ramme – og hold øjnene på bolden, når du skriver din overskrift.

 

3) Fremhæv det vigtigste

Hvis du gerne vil have fat i de brugere, der kan finde på at konvertere, skal du ramme dem der, hvor de har et behov. Find derfor ud af, hvad der er unikt ved den historie, du gerne vil fortælle, og slå på det i din overskrift.

 

4) Lav fem forskellige forslag

Det kan være svært at ramme den rigtige overskrift i første hug, så gør dig selv en tjeneste og lav flere forskellige. Vi siger fem i overskriften – men du kan også lave 20. Skift enkelte ord ud med synonymer og se, hvad der virker bedst.

Når de forskellige overskrifter er skrevet, så lad dem stå lidt. Gå væk fra skærmen, lav noget andet og kom så tilbage igen. Så bliver det lettere at beslutte, hvilken der er bedst.

 

5) Brug keywords

Ja, vi ved det godt. Teksten er jo ikke skrevet til Google, den er skrevet til dine brugere. Men uanset hvad kommer du ikke udenom, at du gerne vil findes på søgemaskinen, hvis du vil have den maksimale effekt af dit blogindlæg – og det kræver, at du bruger keywords.

Husk at flette søgeordet naturligt ind. Og hey… hellere undlade det helt end at skrive noget volapyk. Alt andet lige er læsevenligheden det vigtigste.

 

LÆS OGSÅ: 5 enkle tips til at tænke SEO ind i dine webtekster

 

Med vores tips og tricks pakket i din værktøjskasse er der en sidste ting, du skal vide. Nemlig at du ikke behøver at være forfatter for at skrive en god overskrift. Drop præstationsangsten og gå til processen med et smil. Det gør arbejdet både lettere og sjovere.

FAQ BOKS

Kan jeg selv skrive en god overskrift?

Ja, hvis du kan skrive dine tekster selv, kan du også sagtens skrive en god overskrift. Vi deler ud af gode råd på bloggen, så hop ind og læs med.

Kan jeg selv skrive mine blogindlæg?

Det er op til dig selv at vurdere, om du har evnerne til at formulere et godt blogindlæg igen og igen – og ikke mindst om du har tiden. Alternativt kan du få hjælp af en professionel tekstforfatter.

Skal jeg bruge keywords i min overskrift?

Ja, hvis det er muligt, bør du altid flette dine nøgleord ind i dine overskrifter. Det må dog aldrig være på bekostning af læsevenligheden.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W