Post thumbnail
Camilla Skøtt

Brug Google Trends til at time dine blogindlæg

Google Trends er et overset værktøj, der kan hjælpe dig i kampen om det rette indhold på det rigtige tidspunkt. Brug det til at time dine blogindlæg og høst mest mulig trafik.

Hvornår skal man blogge om hvad?

Ja, det er naturligvis enkelt, hvis du skriver blogindlæg i forbindelse med et årshjul for at dele dem kunder, samarbejdspartnere og andre i dit netværk. Men hvis du derimod skriver dine blogindlæg med SEO for øje, så er det faktisk ikke helt ligegyldigt, hvornår du publicerer dine indlæg.

Neden for forklarer Mohammad Dadkhah, hvordan du med fordel kan bruge Google Trends til at definere det bedste tidspunkt for udgivelse af specifikke blogindlæg. Vil du hellere guides sort på hvidt, kan du springe videoen over og læse med i stedet.

 

 

Blogindlæg – udnyt dit indhold bedst muligt!

Du har brugt timevis på at skrive det helt rigtige blogindlæg, der skal tiltrække tusindvis af besøgende til din hjemmeside i en særlig anledning. Spørgsmålet er, hvornår du skal publicere det for optimalt udbytte?

Lad os tage Black Friday som et eksempel. 

I 2021 faldt Black Friday på fredag den 26. november. Hvis førertrøjen skal være din, når kampen om kundernes kliks går i gang, hvornår vil det så være bedst at skrive et Black Friday-relateret blogindlæg?

  • Et par dage før?
  • En uge før?
  • Tre uger før?

Nej! Faktisk bør du publicere dine blogindlæg allerede en måned før. Gerne lidt tidligere. Hvorfor? Jo, det skyldes ganske enkelt, at søgningerne på “black friday” – hvis du kigger på Google Trends – allerede startede i slutningen af oktober for så at peake i slutningen af november.

 

image

 

I praksis betyder det, at de hjemmesider der allerede havde en god placering på “black friday” i slutningen oktober, fik godt med trafik helt fra begyndelsen. Og da det tager noget tid for Google at indeksere dine artikler, bør du faktisk gå i gang med at skrive dem allerede i starten af oktober.

Og det er her, Google Trends kommer ind i billedet. Du kan nemlig bruge værktøjet til at blive klogere på din branche og din målgruppes søgeadfærd, så du kan målrette dit indhold og få en strategisk fordel i forhold til konkurrenterne.

Men inden vi dykker yderligere ned i søgeværktøjet, tager vi et eksempel mere. Plæneklippere. Hvis du sælger plæneklippere, hvornår skal du så publicere dine blogindlæg, hvis du vil have størst muligt udbytte af din indsats?

  • Maj?
  • April?
  • Marts?

Nej! Ifølge Google Trends skal du allerede i gang i januar måned. Søgningerne begynder nemlig at stige i midten af februar, og vil du gerne godt fra start – ja, så skal dine blogindlæg være publiceret og indekseret på det tidspunkt.

 

image

 

Hvad er Google Trends?

Google Trends er det perfekte værktøj til at sikre, at din content plan er optimeret i forhold til målgruppens søgeadfærd. Du kan nemlig se, hvor ofte der bliver søgt på et givent søgeord på forskellige tidspunkter på året.

Søgegigantens værktøj bygger på søgninger i hele googlenetværket, og da Google uden sammenligning er den største spiller på markedet, er det en ubeskrivelig stor mængde søgeordsdata, du får adgang til. Samtidig er Google Trends et overset værktøj blandt de ukyndige, og derfor kan du skabe en klar fordel i forhold til konkurrenterne. 

 

Kom i gang med Google Trends

Det er enkelt og let at bruge Google Trends – det eneste du skal gøre, er at klikke dig ind på hjemmesiden og indtaste det søgeord, du vil udforske.

Du har mulighed for at filtrere søgningen ved hjælp af:

  • Region
  • Tidshorisont
  • Kategorier
  • Search.

Det kræver ikke et særligt abonnement at bruge værktøjet, så der er faktisk ingen undskyldning for at lade være. Brug det til at time dine blogindlæg, så du kommer forrest i køen.

 

LÆS OGSÅ: Deling af indhold på SoMe – husk at bruge Facebook debugger

FAQ BOKS

Hvad er Google Trends?

Google Trends er et digitalt værktøj, du kan bruge til at se, hvornår din målgruppe søger på et bestemt søgeord i løbet af året.

Hvorfor skal jeg bruge Google Trends?

Google Trends kan hjælpe dig med at time dine blogindlæg, så du ikke får publiceret dem for sent i forhold til at tiltrække trafik. Ofte skal du publicere en måned eller lidt mere forud for en given kampagne eller lejlighed – fx Black Friday.

Kan jeg selv bruge Google Trends?

Ja, det kræver ikke et abonnement at bruge Google Trends, og værktøjet er let og intuitivt at anvende.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W