Post thumbnail
Camilla Skøtt

Deling af indhold på SoMe – husk at bruge Facebook debugger

Når du deler et link på Facebook eller LinkedIn fra din egen hjemmeside, er det vigtigt, at det rent visuelt ser ordentligt ud – det øger nemlig chancerne for en høj klikfrekvens.

Er du en mester til at producere godt og relevant indhold på din hjemmeside, vil du sandsynligvis gerne dele det på sociale medier som Facebook og LinkedIn. Den nemmeste metode til det er at smide linket direkte ind i dit opslag og udgive det.

Men det er ikke altid den bedste løsning. I hvert fald ikke hvis din hjemmeside ikke er optimeret til den form for linkdeling.

I videoen neden for forklarer Mohammad Dadkhah, hvordan du hurtigt og let kan sikre, at dine links på de sociale medier tager sig fornuftigt ud rent visuelt. Du kan også springe videoen over og læse med neden for, hvor vi gennemgår guiden skridt for skridt.

 

 

Brug Facebook debugger

Som du kan se på det screenshot, der bliver brugt i videoen, er det ikke altid, at en linkdeling er præsentabel, når den deles på Facebook. I eksemplet er der hverken billede eller tekst, og opslaget tilskynder derfor ikke til kliks.

Årsagen til de manglende visuelle elementer er, at der mangler specifikke properties. Kort fortalt er det ganske enkelt ikke blevet defineret over for Facebook, hvilket billede og hvilken tekst der skal bruges.

Er du i tvivl om, hvor vidt din hjemmeside er optimeret til linkdeling, kan du indsætte din URL på dette link og klikke på debug: developers.facebook.com/tools/debug – så skulle du gerne få svar.

 

Øg klikfrekvensen med unikke billeder og tekst

Du tænker måske, at det ikke er super relevant, om dit link akkompagneres af et billede og en tekst, men der er du helt galt på den. Et unikt billede og en rammende beskrivelse øger chancerne for, at brugeren klikker på linket – og det må alt andet lige være årsagen til, at du har lagt det ud i første omgang; at du ønsker kliks til din hjemmeside.

Har du en WordPress side, er det heldigvis enkelt og let at optimere din side til linkdeling på sociale medier som Facebook og LinkedIn.

Som det første skal du finde og installere det plugin, der hedder Yoast. Herefter går du til den aktuelle side, du ønsker at dele, og finder menupunktet ”Yoast indstillinger” og fortsætter med at klikke på underpunktet ”Social”. Du er nu på en side, hvor det er muligt at uploade et billede samt skrive den tekst, du ønsker at vise på de sociale medier.

Du får altså frie tøjler til at bestemme, hvordan din linkdeling skal tage sig ud overfor brugerne, hvilket må siges at være en unik mulighed for at påvirke klikfrekvensen på dine indlæg.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Få mere trafik med en strategi for sociale medier

FAQ BOKS

Hvad er Facebook debugger?

Facebook debugger er et online værktøj, hvor du – ved at indtaste en given URL – kan se, hvordan den aktuelle side vil tage sig ud på Facebook, hvis du deler linket der.

Hvordan kan jeg vælge billeder og tekst, når jeg deler et link på Facebook?

Har du en WordPress side, kan du installere Yoast plugin. Under "Yoast indstillinger" og "Social" kan du indsætte et unikt billede og skrive den tekst, du ønsker brugerne skal se, når du deler dit link.

Hvorfor skal jeg bruge Facebook debugger?

Ved at teste din hjemmeside med Facebook debugger sikrer du, at siden er optimeret, så du kan dele links på eksempelvis Facebook og LinkedIn på professionel vis.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W