Kildehenvisninger: Eksterne links er ikke bare god skik – de gavner også din SEO
Eksterne links er bare én af de hundredevis af faktorer, Google måler din hjemmeside på, når den skal rangeres på søgemaskinens resultatliste – og så er det samtidig god skik at bruge dem.
Mens et indgående link fra en relevant hjemmeside er guld værd for din søgemaskineoptimering, har udgående links ikke helt samme værdi. Derfor bør de dog ikke negligeres – de understøtter nemlig dit eget indhold, så du fremstår mere troværdig, og det er noget, googlebotten kan lide.
Udgående links gavner altså din SEO, hvilket vi går i dybden med om lidt. Allerførst vil vi dog gerne slå fast, at kildehenvisninger ikke udelukkende handler om at skabe værdi på din side; det er ganske enkelt god skik og brug, og du bør altid henvise til dine kilder, når det er relevant.
Og så til det du sikkert er her for – nemlig sammenhængen mellem eksterne links og søgemaskineoptimering. Du kan læse med neden for, eller du kan se denne video, hvor Mohammad Dadkhah forklarer, hvordan eksterne links virker, og hvorfor du med fordel kan huske at bruge dem.
Hvordan påvirker eksterne links din SEO?
Eksterne links der peger ud fra din side, hjælper ikke bare Google med at forstå din forretning og dit indhold – de bidrager også til at øge troværdigheden og kvaliteten af dit site, og det spiller samlet set en stor rolle for din placering på søgemaskinen.
Kort og godt fungerer det på den måde, at der på kildens side er informationer, der matcher indholdet på din egen side. Dermed sender du et signal til googlebotten omkring din tekst og kvaliteten af denne.
Det er en misforstået – men alligevel bredt funderet – faktor, at udgående links ikke har en effekt på din seo. Spørger du os, er det en af de best practices, du kan dyrke inden for søgemaskineoptimering, og det er ganske gratis. Det er ikke et krav, at du gør det, men det vil alt andet lige øge din troværdighed, og som vi har sagt før, så er det også god skik at indsætte kildehenvisninger, hvor det er relevant.
Er der så en grænse for, hvor mange gange du må linke ud fra en tekst eller en hjemmeside? Rygterne siger, at det er der – men man skal ikke tro på alt, hvad man hører. Så længe dine kildehenvisninger er relevante for indholdet, er der ingen begrænsninger for antallet.
Rent praktisk…
… er det vigtigt, at du – når du indsætter en kildehenvisning – husker at lave den om til et hyperlink.
Et hyperlink er de ord eller linjer, der ofte er markeret med en anden farve eller en understregning, og som du kan klikke på. Når du klikker, føres du videre til den side, der henvises til – og det gør googlebotten også. Den crawler først din side, falder over linket, følger det og vurderer, om der er sammenhæng mellem dit indhold og det indhold, der henvises til. Er der det, vurderes din side som mere troværdig.
Er der derimod ikke sammenhæng – altså linker du til irrelevante eller utroværdige sider – ja, så giver det bagslag. Så vil søgemaskinen nemlig placere dig i samme upålidelige kasse.
LÆS OGSÅ: Vil du (også) høste organisk trafik fra Google?