Post thumbnail
Camilla Skøtt

Konverteringsoptimering: 5 tips til tekster der skaber salg

Har du mange besøgende på din hjemmeside, men kun få der konverterer? Konverteringsoptimering kan være løsningen, og i denne artikel giver vi dig fem tips til at optimere dine tekster – læs med og bliv klogere.

Investerer du både penge, tid og kræfter i at skabe trafik til din hjemmeside eller webshop, men kigger du forgæves efter salget – eller konverteringen? Når dine besøgende lander på din side, skulle de gerne udføre netop den handling, der giver værdi for dig; for eksempel tilmelde sig dit nyhedsbrev, kontakte dig eller købe noget.

Conversion Rate Optimization – eller CRO – handler om at få flere til at konvertere. På dansk kalder vi det konverteringsoptimering, og det er en disciplin, der kan være svær at mestre. Ikke desto mindre har vi samlet 5 tips til dig, der gerne vil øge konverteringsraten. Integrer dem, inden du kaster penge efter annoncering, så du ikke spilder dine hårdt tjente kroner.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan skriver du et godt blogindlæg

 

5 tips til at optimere dine tekster

Skriver du selv dine tekster, kan du med fordel bruge nedenstående konverteringstips som tjekliste, inden du publicerer. Det handler i høj grad om at skrue op for salgsargumenter og anbefalinger og ikke mindst om at gøre det let for den besøgende at konvertere.

 

#1: Overskriften

Fortæller overskriften klart og tydeligt, hvad man skal gøre på den pågældende side, og hvilke fordele der følger med handlingen?

“Download e-bogen SEO-tips for begyndere og få bedre placeringer på Google” er for eksempel en klar og tydelig overskrift, der både fortæller, hvordan den besøgende konverterer, og hvad vedkommende får ud af det.

Modsat giver overskriften “Tilmeld dig nyhedsbrevet og få e-bogen SEO-tips for begyndere” ikke læseren en gulerod for konverteringen. Nuvel, vedkommende får naturligvis stadig sin e-bog, men en bedre placering på Google er trods alt lidt mere værd.

Kort sagt: Skru op for argumenterne, så dine besøgende får en grund til at konvertere.

 

#2: Brødtekst

Din landingsside bør starte med en god, tillidsvækkende brødtekst, hvor de vigtigste informationer skrives først. Jo dyrere et produkt du sælger, jo længere og mere fyldestgørende skal teksten være.

Det kræver altså flere informationer at sælge softwareløsninger til 100.000 kr., end det gør at sælge en t-shirt. 

 

 

#3: Call to action

Har du hørt om call to action? Det er de små stykker tekst, du møder igen og igen på en konverteringsoptimeret landingsside – altså der hvor du kan klikke “køb her” eller “bestil nu”.

Du bør som minimum have et call to action efter første (vigtige) afsnit samt et til allersidst. Og det er vigtigt, at du er opmærksom på ordlyden, der gerne må være positiv. “Køb nu” har for eksempel ikke den samme positive klang som “Bestil nu og få 30% rabat”.

 

#4: Anbefalinger

Hvis det er en mulighed, så sørg for kundeanbefalinger på din hjemmeside. Meget gerne med navn, billede og et citat der præciserer, hvorfor vedkommende er glad for dit produkt. 

I denne forbindelse er det desuden værd at være opmærksom på, at kundeanbefalingerne gerne må være synlige med det samme, den besøgende lander på siden. Det skal ikke være nødvendigt at scrolle ned gennem teksten for at finde dem.

 

#5: Gør det nemt

Jo sværere det er at konvertere, jo større er sandsynligheden for, at det ikke sker. Det skal være let at downloade din e-bog eller tilmelde sig nyhedsbrevet, og det skal ikke kræve alverden af informationer.

Har du brug for yderligere viden om dine potentielle kunder, må du få dem efterfølgende. Det vigtigste i første omgang er, at de konverterer, så du kan spore dem – eller lukke et salg.

 

LÆS OGSÅ: Optimer dine indlæg og få besøgende fra flere kanaler

 

Vil du have endnu flere tips? Så kan du med fordel se videoen nedenfor; den har nogle år på bagen, men de 8 tips er mindst lige så relevante i dag, som de var for fire år siden.

 

 

FAQ

Hvad er konvertering?

En konvertering er, når en af dine besøgende på hjemmesiden udfører en bestemt handling, som gør vedkommende til et lead. Fx køber noget, downloader en e-bog, tilmelder sig dit nyhedsbrev etc.

Hvad er konverteringsrate?

Din konverteringsrate er den procentdel af dine besøgende, der rent faktisk konverterer.

Kan jeg øge min konverteringsrate?

Ja, der findes forskellige metoder, du kan bruge – blandt andet i dine tekster – til at øge sandsynligheden for, at en besøgende konverterer.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W