Post thumbnail
Camilla Skøtt

Tracking af dine blogposts på SoMe – find ud af, hvad ”referral” er

Undrer du dig også over, hvad den trafik, Google Analytics refererer til som “referral,” egentlig er? Læs med og lær, hvordan du kan tagge dine URL’er, så performance kan spores. 

Har du hørt om begrebet at “tagge” sine URL’er? Det er en udbredt teknik i content marketing, der kan give dig et tydeligt billede af, hvordan dine forskelllige posts og/eller annoncer på de sociale medier performer. 

Teknikken har vundet indpas, fordi Google Analytics ofte blot skriver “facebook.com/referral” i stedet for at være mere specifik i forhold til, hvor trafikken kommer fra. Men det er ikke for at genere dig, at det foregår på denne måde. Analytics kan ganske enkelt ikke vide, om trafikken er fra en betalt annonce eller et organisk post, medmindre du hjælper systemet lidt på vej.

Det er heldigvis ret enkelt. Vi har skrevet en lille guide til dig neden for, ligesom Mohammad Dadkhah forklarer metoden skridt for skridt i videoen her under. 

 

 

Sådan tagger du dine URL’er

Rejsen mod at tagge dine URL’er starter hos Google. I søgemaskinens søgefelt skriver du campaign builder og vælger nedenstående link:

 

image

 

Indsæt herefter din URL i feltet “”website URL”.

I “campaign source” skriver du det medie, du publicerer artiklen på – fx LinkedIn, Facebook etc.

“Campaign medium” udfyldes med den type opslag, du laver – fx post, CPC eller ads. 

Det sidste felt der skal udfyldes, er “campaign name”, og her har du mulighed for at differentiere de forskellige indlæg, så du kan finde dem igen – fx blackfriday2021 eller tregodetipstilboligrenovering. 

 

image

 

Når de obligatoriske felter er udfyldt, vil du nederst på siden kunne se en “generated campaign URL”. Denne URL skal du indsætte på LinkedIn, Facebook etc. (alt efter hvilket medium du har valgt), når du skriver dit indlæg – på den måde vil Google Analytics kunne måle trafikken mere specifikt.

 

image

 

Hvorfor tagge sine URL’er?

Det kan virke lidt omsonst at tagge alle sine indlæg på denne måde, og det er det såmænd også, hvis du ikke bekymrer dig synderlig om, hvor din trafik kommer fra.

Driver du derimod en virksomhed, hvor det er vigtigt at vide, om trafikken kommer fra betalt annoncering eller organiske posts, er dette en oplagt mulighed for at få mere hånd i hanke med trafikken. 

Hvis du samtidig lægger en strategi for de sociale medier, kan du målrette dit content og drive trafikken til helt nye højder!

 

LÆS OGSÅ: Inbound marketing: Kom godt i gang – det betaler sig

FAQ BOKS

Hvordan tagger jeg mine URL'er?

Du tagger dine URL'er i Campaign Builder. Vi har skrevet en kort guide til, hvordan du gør.

Hvorfor skriver Google Analytics "referral"?

Når Google Analytics henviser til "referral", skyldes det, at systemet ikke kan se, om trafikken kommer fra en betalt annonce eller en organisk post.

Kan man finde ud af, hvad "referral" er?

Ja, ved at tagge dine URL'er kan du fortælle Google Analytics, hvad der skal kigges efter.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W