Post thumbnail
Camilla Skøtt

Indhold – det er nødvendigt på alle stadier af kunderejsen

En kunderejse består af fem trin, og du kan nurse dine potentielle kunder til at afslutte rejsen med et køb hos dig – hvis du vel at mærke har det rette indhold. Læs med og se, hvordan du kan gøre.

Forestil dig, at du kan give dine potentielle kunder nøjagtig den information, de har brug for, allerede inden de overhovedet har opdaget, at du har det produkt, der kan løse deres udfordring?

Ved at holde fokus på kunderejsen kan du præsentere de besøgende for overbevisende indhold på det helt rigtige sted og tidspunkt, og det kan i sidste ende være det, der gør, at de vælger at handle hos dig.

Inden vi når til, hvilket indhold der er relevant hvornår, skal vi dog have et kort overblik over kunderejsens fem trin; dem får du neden for.

 

Tekstforfatter

 

De fem trin på kunderejsen

Tidligere bestod kunderejsen kun af tre trin og sluttede, når kunden havde foretaget sit første køb. Men i dag er der stort fokus på det forløb, der kommer efter købet – her er der nemlig gode muligheder for mersalg og ikke mindst for at gøre kunderne til ambassadører for virksomhedens produkter.

Hos Wordpens arbejder vi derfor med en kunderejse, der har fem trin; tre før købet og to efter:

1) Erkendelse

2) Overvejelse

3) Beslutning

4) Fastholdelse

5) Begejstring

Kort opsummeret starter kunderejsen med, at en potentiel kunde erkender, at han eller hun har en udfordring eller et konkret problem og har brug for en løsning – fx gennem et produkt eller en ydelse. 

Herefter begynder kunden at udføre research og undersøge forskellige løsninger på markedet for at få overblik over udbuddet og sammenligne produkter/ydelser.

Med alle informationerne på plads er vedkommende klar til at foretage sit køb, og det er her, beslutningen om, hvor der skal handles, bliver truffet.

Når købet er foretaget, ligger der en stor opgave i at fastholde kunden, så vedkommende også køber relaterede produkter eller lignende ydelser hos dig.

Sidst men ikke mindst er der begejstringen, som omhandler den fase, hvor kunden (forhåbentlig) anbefaler din virksomheder til familie, venner og bekendte.

Tekstforfatter

Tilpas indholdet til kunderejsen

For at ramme med det rette indhold på det rigtige tidspunkt er det vigtigt, at du kender din målgruppe godt. Hvilke kanaler anvender de, og hvornår i processen bruger de forskellige metoder?

Du kan med fordel kigge på, hvad kunderne søger efter i de forskellige trin og desuden undersøge, hvornår tidligere kunder har reageret på dine kampagner, SoMe-opslag osv. 

Når du ved, hvad dine potentielle kunder søger på, hvor de gør det og hvornår de søger efter hvad, kan du målrette dit indhold. Du kan ganske enkelt sørge for, at kundeemnerne præsenteres for relevant indhold på de kanaler, de befinder sig på i løbet af kunderejsen.

Et eksempel på aktuelt indhold i overvejelsesfasen kan eksempelvis være casehistorier om tidligere kunder. Altså indhold der tydeligt viser, hvordan en anden frustreret person med samme udfordring fik denne løst ved hjælp af dit produkt. Det kan også være prisoversigter og sammenligningstest eller lignende, der giver vedkommende et overblik over de fakta, han eller hun har brug for.

Et andet eksempel kan være tips og tricks-artikler til virksomhedens blog, der kan hjælpe med fastholdelsen af en given kunde. Her kan du dele ud af viden og gode råd, eller du kan skrive supportartikler, der fremmer et eventuelt mersalg.

Mulighederne for at ramme plet på hvert trin af kunderejsen er store, hvis bare du sætter dig grundigt ind i både trinnene og din målgruppe – og hvis du vel at mærke har ressourcer til at producere det rette indhold. Ellers hjælper vi gerne.

 

LÆS OGSÅ: 3 tips: Sådan skriver du en troværdig kundecase

FAQ BOKS

Hvad er en kunderejse?

En kunderejse er den "rejse" en given kunde er på, fra vedkommende erkender, at han eller hun har et problem, til personen køber et produkt eller en ydelse og efterfølgende bliver hængende som kunde i virksomheden og anbefaler denne til andre.

Hvor mange trin er der i kunderejsen?

Der er forskellige modeller, der illustrerer kunderejsen. Hos Wordpens bruger vi en, der har fem trin: erkendelse, overvejelse, beslutning, fastholdelse og begejstring.

Kan jeg selv skabe indhold til kunderejsen?

Hvis du har skrivefærdigehederne på plads og tidsmæssige ressourcer, kan du sagtens selv skrive dit indhold til kunderejsen – fx blogindlæg – men hvis det kniber med tiden eller talentet, anbefaler vi, at du får hjælp at en tekstforfatter.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W