Post thumbnail
Camilla Skøtt

Guide: 5 trin der giver dig stærke kunderelationer

Det kræver tid at opbygge et solidt og tillidsfuldt forhold til potentielle kunder, men på sigt er det alle ressourcerne værd. Pioneren bag content marketing giver 5 gode råd.

Loyale kunder er de bedste kunder, du kan få.

De kommer tilbage igen og igen, og de vælger at bruge deres penge hos dig fremfor at lægge dem hos konkurrenten. Men loyale kunder kommer ikke af sig selv – du skal investere tid og tålmodighed i dem.

Brand Movers har videregivet Joe Pulizzis Content Inc-model i en light udgave; modellen der forklarer, hvordan du effektivt opbygger stærke relationer til nuværende og potentielle kunder. Vi giver dig essensen af de 5 trin, du skal igennem for at få et trofast publikum

1) Hvad er dit sweet spot?

Det første du skal gøre, inden du deler indhold på kryds og tværs, er at definere dit sweet spot – altså det område du vil producere indhold indenfor. Det kan ikke være hvad som helst. Dit sweet spot er skæringspunktet mellem din virksomheds kerne-kompetence og et emne, du (og virksomheden) har en stor passion for – og som har værdi for din målgruppe.

Hvis du sælger racercykler, har du måske en stor passion for cykelruter, pleje og vedligehold af cykler, specialudstyr, etc.

 

 

2) Hvad er dit content tilt?

Når du har defineret dit sweet spot, skal du finde dit content tilt – altså din niche. Et område med meget lidt konkurrence på indhold, et sted du kan placere dig som den førende informationskilde.

Tager vi udgangspunkt i din passion for racercykler, kunne dit content tilt eksempelvis være ekstreme cykelruter i Europa. Hvis der vel at mærke ikke er mange andre, der allerede producerer indhold om netop dette.

3) Opbyg en base

Nu er du klar til at opbygge din platform, og som med alt andet er det en god idé at starte med begyndelsen; du skal vælge, hvilken kanal du primært vil bruge til at publicere indhold. Video, blog, podcasts, etc.

Din base består af følgende:

Type af indhold: Tekst, video, lyd, etc.

Platform til udgivelse: Blog, YouTube, iTunes, etc.

Publicering: Samme tid hver gang, fx hver uge, tre gang om ugen, én gang i måneden, etc.

Tid: Det tager tid at opbygge en god base, og du skal have stor tålmodighed.

4) Høst dit publikum

Når du har besluttet dig for type af indhold, platform og publiceringstidspunkt, så handler det om at komme i gang – og ikke mindst om at opbygge den tætte relation til dit publikum.

Målet er ikke bare at øge trafikken til din side, men derimod at få publikum til at konvertere; til at følge dig fast. Det kan enten være ved at tilmelde sig dit nyhedsbrev, ved at følge dig på de sociale medier eller ved at følge din kanal på YouTube.

Antallet er følgere er dit succesparameter.

Følgerne kommer, når du kontinuerligt udgiver indhold af høj kvalitet – gerne 2-4 indlæg om ugen – og du må ikke blive utålmodig. Du skal holde fast i din publiceringsplan, være nærværende i dine kommentarer og hele tiden gå i dialog med dit publikum.

 

 

5) Udvid til flere kanaler

Med tiden opbygger du et stærkt og voksende publikum, og når det sker, kan du begynde at sprede dig til flere kanaler.

Hvis du har satset på en blog, så er tiden måske kommet til at udvide med en YouTube-kanal. Måske skal du til at være synlig på Facebook, Instagram, Twitter eller et helt fjerde sted? Tanken er, at dit publikum hele tiden skal være opmærksom på din tilstedeværelse, uden at du direkte italesætter dit produkt.

Og så er det nu, det sjove begynder. Når du har opbygget en fast skare af følgere på diverse medier, har du adgang til et hav af informationer, der giver gode muligheder for at tjene penge. Som Joe Pulizzi selv siger: ”Hvis du først har opbygget et trofast publikum, kan du sælge dem alt.”

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W