Post thumbnail
Camilla Skøtt

SEO-artikler og webtekster – er det to sider af samme sag?

SEO-artikler, webtekster, content, tekst til hjemmeside… kært barn har mange navne, og det gælder også, når det kommer til de tekster, der florerer i cyberspace. Men taler vi egentlig om det samme?

Hvis du ikke er tekstforfatter eller på anden måde arbejder med online tekstforfatning, så kan det være svært at skelne mellem de forskellige begreber. Der er nemlig forskel. En SEO-artikel er ikke nødvendigvis det samme som en webtekst, men omvendt – enhver webtekst bør tage højde for SEO.

Hos os er en webtekst defineret som en tekst, der på den ene eller anden måde ligger på din hjemmeside. Det kan være i forbindelse med en blog (content), eller det kan være produktbeskrivelser og andre informationer (kategoritekster). Taler vi derimod om rene SEO-artikler, så er det i vores henseende linkbuildingtekster, der er tale om.

Med begreberne på plads kan vi svare på overskriftens spørgsmål: Er SEO-artikler og webtekster to sider af samme sag? Nej – ikke hos os. 

Når det er sagt, må du aldrig (læs; ALDRIG!) skrive en tekst til din hjemmeside, der ikke tager højde for SEO. Enhver webtekst skal være søgemaskineoptimeret, men naturligvis ikke på bekostning af læsevenligheden. Den gode webtekst får dine kunder til at finde dig i søgeresultaterne, og samtidig giver den dem lyst til at blive på din hjemmeside for at læse færdig – og måske endda kontakte dig, købe din vare eller tilmelde sig dit nyhedsbrev.

 

Har du aldrig helt fanget essensen af SEO, kan vi anbefale dig at se nedenstående video, inden du kaster dig over tekstforfatningen.

 

 

5 tips til at tænke SEO ind i dine webtekster

Det ville være fedt, hvis der var en facitliste, du kunne krydse af undervejs i dit tekstarbejde. Desværre er der ingen, der HELT ved, hvad Google egentlig vil have. De lader lidt informationer slippe ud i ny og næ, og i kombination med vores mange års erfaring ved vi derfor en ting eller to om søgemaskineoptimerede tekster – og vi deler gerne ud af gode råd.

Når du skriver webtekster, bør du altid huske at:

  • få dit søgeord med i din overskrift (og helst som noget af det første i sætningen)
  • bryde dine tekster op med mellemrubrikker (deloverskrifter) og bruge søgeordet i nogle af dem
  • udfylde ALT-teksten på dine billeder – og husk at bruge dit søgeord
  • linke til og fra relevante artikler både internt og eksternt
  • bruge bullets som her, da det gør teksten mere overskuelig for læseren (og Google bliver glad).

Men regel nummer 1 – som du aldrig, aldrig, ALDRIG må glemme: Din tekst skal først og fremmest være læsevenlig og give brugeren det, vedkommende efterspørger.

Vil du lidt dybere ned i de enkelte tips, kan du med fordel læse denne artikel: Hvad definerer en god SEO-tekst? Få 4 gode SEO-tips – alternativt kan du overveje, om du bør alliere dig med en tekstforfatter frem for at skrive på egen hånd.

FAQ

Hvad står SEO for?

SEO er en forkortelse for det engelske Search Engine Optimization – oversat til dansk betyder det søgemaskineoptimering.

Hvorfor er SEO nødvendigt?

SEO er essentielt, hvis du vil findes i Googles søgeliste. Konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og derfor er det nødvendigt at tænke SEO ind i alle tekster.

Vægter SEO højere end indholdet i en tekst?

Nej, din tekst bør altid først og fremmest være målrettet læseren. Men en dygtig tekstforfatter kan sagtens gøre det uden at gå på kompromis med SEO.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W