Content på sociale medier: Få opskriften på succes
Succes med content marketing på sociale medier kommer ikke af sig selv. Du skal have en strategi. Du skal vide hvor, hvorfor og hvad du lægger ud.
Kreerer du det ene gode indlæg efter det andet, og deler du på stort set alle sociale medier – og undres du alligevel over, at succesen udebliver?
Så mangler du måske en strategi?
Du er ikke den eneste. Rigtig mange virksomheder arbejder i dag med content marketing uden at have en klar strategi, og det gør det vanskeligt at nå ud til publikum. Du risikerer at skyde med spredehagl, og den eneste effekt er, at du bliver træt i hovedet af at bruge ressourcer på indhold, der ikke vil lykkes.
Det nytter ikke at arbejde hårdere.
Du skal i stedet få struktur på dit indhold.
Det er ingen kunst at planlægge godt indhold, og det er ikke svært at opbygge og styrke relationer på de sociale medier. Men det kræver omhu og kontinuerlighed – og det er næsten umuligt uden en klar strategi.
Har du mod på at lægge en plan for din færden på de sociale medier, så får du her 5 trin, der hjælper dig godt i gang.
1) Opsæt mål for din tilstedeværelse
Inden du overhovedet begynder at dele indhold på de sociale medier, så gør det helt klart, hvad målet er. Hvorfor skal du være der? Hvad vil du have ud af din tilstedeværelse?
Målet kan være at få flere følgere, at få folk til at reagere og engagere sig i dit indhold eller at øge trafikken til din hjemmeside.
Vær realistisk, når du sætter dine mål, og evaluér løbende på dine resultater, så du hele tiden kan tilpasse målene.
2) Hvem er din målgruppe – og hvilke platforme bruger de?
Det er ikke nødvendigvis en god idé at være til stede på alle sociale medier på én gang. Det kan være svært at få greb om alt fra Twitter og Snapchat til Facebook, Instagram og Pinterest. I stedet bør du målrette din færden og fokusere på et enkelt medie eller to.
Tag et grundigt kig på din målgruppe; hvilke medier bruger de?
Udvælg en eller to kanaler, og læg din energi her. Det øger sandsynligheden for relevant trafik, og du undgår at bruge ressourcer på at dele indhold på de medier, din målgruppe alligevel ikke bruger.
3) Find din tone-of-voice
Har du fået klarlagt din virksomheds tone-of-voice? Ved du, hvordan din virksomhed taler på de sociale medier – og ikke mindst hvordan din målgruppe læser indholdet?
Mennesker relaterer til mennesker. Ikke til virksomheder. Derfor er det vigtigt, at du har en særlig stemme, der viser virksomhedens personlighed på de sociale medier.
Med en stærk og konsistent stemme kan publikum forholde sig til dig, ligesom de kan genkende dig uafhængigt af medie og indhold. Og dét er vigtigt, hvis du vil opbygge bæredygtige kunderelationer.
Læs mere om hvor vigtigt det er at finde den rigtige tone-of-voice her.
4) Planlæg, planlæg, planlæg
Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen: Lav en publiceringsplan. Det er alfa og omega, hvis du vil have succes med content marketing. Både på din blog og på de sociale medier.
Det er ikke nødvendigt med forkromede planer, der kan gøre enhver grafiker misundelig. Et simpelt Excel-ark er nok, men programmer som Later, Hootsuite eller Hubspot kan også hjælpe dig med det. Med dem kan du både planlægge og automatisere dine statusopdateringer.
Lav en kalender, der måned for måned viser, hvad der skal udgives, hvor det skal deles, hvornår det skal publiceres og hvem der har ansvaret for det. Planlæg minimum en måned frem i tiden, så du hele tiden ved, hvad du skal nå. Sidder du alene med indholdet, kan det være en idé at indkalde til redaktionsmøde, så du kan få hjælp til brainstorm og idégenerering. Samtidig kan du med fordel kigge på virksomhedskalenderen; tjek om der events eller arrangementer i den kommende tid, du kan planlægge indhold i forbindelse med.
Sidst men ikke mindst skal du også huske at kigge på dit indhold med tilbageblik. Hvad gik godt, og hvad gik knap så godt? Lyt til den respons, du får – det er vejen frem, hvis du vil blive ved med at være relevant i publikums øjne.
5) Mål dine resultater
Én ting er at lytte til den respons, du får fra publikum. En anden ting er at måle på de resultater, du rent faktisk opnår.
Hvis du ikke måler dine resultater, ved du ikke, om du har succes.
Der er flere forskellige muligheder for at måle aktiviteten på dine sociale medier – nogle er gratis, andre koster penge.
Google Analytics og Facebook Insights er de mest brugte, men freeware som Iconosquare, Falcon Social og Sproutsocial er også populære. Alle som én hjælper de med at måle din trafik og visualisere de kanaler, dine besøgende kommer fra.