Post thumbnail
Camilla Skøtt

4 tips til dig der vil være content creation specialist

Drømmer du om at kalde dig selv for content creation specialist? Vi har samlet vores 4 bedste tips til dig, der gerne vil være skarpere på content creation, så læs med, og kom lidt tættere på ekspertrollen.

Er du bare en smule velbevandret i moderne markedsføring, så ved du, at det er umuligt at komme udenom content; relevant indhold på de rette kanaler. Men at du kender til vigtigheden af godt indhold, er ikke ensbetydende med, at du har helt styr på produktionen af det. 

Vi har fundet 4 tips frem fra gemmerne, der hjælper dig med at forbedre din content creation; brug dem, og skab en status som ekspert på dit område.

 

LÆS OGSÅ: Thought leadership – vil du være thought leader i din branche?

 

4 tips til content creation

Uanset hvilke form for indhold du skaber, er det vigtigt med en række rutiner, der sørger for, at du fastholder kontinuiteten. Den er nemlig afgørende for, at dine brugere bliver ved med at komme tilbage, og de hjælper dig samtidig med at blive skarpere i din content creation.

Vores 4 bedste råd – som vi også selv bruger – er:

1) Vær opdateret 

2) Kend din målgruppe

3) Find din tone of voice

4) Del din holdning

 

 

Psst… vil du hellere have en række tips på video, så har HubSpot lavet denne, og anbefalingerne ligger godt i tråd med vores, så du bliver ikke snydt 🙂

 

1) Vær opdateret på din branche

Den oplagte årsag til at holde dig opdateret med den nyeste viden inden for din branche er naturligvis, at du kan videreformidle den. Til kunder, samarbejdspartnere, følgere og andre interessenter. Du kan sætte din viden i perspektiv og synliggøre, hvad der sker, og hvordan ændringer og ny viden påvirker både din virksomhed og dem, der har berøring med den og din branche. 

Men en anden og endnu vigtigere grund til altid at følge med er, at du opbygger en stor baggrundsviden. Jo bedre du forstår et emne, jo lettere kan du formidle dine egne holdninger og anbefalinger – og det er hér, content creation begynder at blive interessant.

En god teknik til at holde dig opdateret er at udvælge en-to udenlandske eksperter og to-tre valide informationskilder, som du ugentligt tjekker op på.

 

2) Kend din målgruppes behov

Dit content lever ikke, medmindre din målgruppe rent faktisk finder det interessant. Derfor er det helt essentielt, at du sætter dig ind i deres behov; du skal ikke gætte, men i stedet undersøge, hvad de rent faktisk efterspørger.

Du kan naturligvis måle på resultaterne fra allerede publiceret indhold, men du kan også med fordel kigge lidt bredere. De sociale medier er altid et godt sted at skæve til; hvad interagerer din målgruppe med, og hvordan kan du skabe noget content, der kan markere sig på den konto?

En anden teknik er at følge nogle af de større (gerne udenlandske) eksperter inden for din branche. Hold øje med, hvad de debatterer og udgiver, og læg mærke til, hvordan brugerne modtager det – og ikke mindst hvilke emner der optager dem nu og her.

 

 

3) Find din tone of voice

Selv det bedste indhold kan drukne i dårlige formuleringer eller et upersonligt sprog, som ikke passer til målgruppen. Måden du formidler dit budskab på, er afgørende for modtagelsen, og derfor skal du finde den rette tone of voice – din egen stil.

Er du juridisk rådgiver for konservative B2B-kunder, kan tonen passende signalere professionalisme, troværdighed og autoritet. Er det derimod unge, sprudlende mennesker, du ønsker at fange, så skal dét afspejles i din tone of voice – og det gælder skriftligt såvel som mundtligt. 

Er du eneste content creation specialist i din virksomhed, falder tonen dig måske naturligt. Men er der flere afdelinger og flere medarbejdere, der kommunikerer med målgruppen, er det vigtigt med ensrettede linjer for virksomhedens tone of voice. I den forbindelse kan du med fordel:

  • definere 3 nøgleord, der repræsenterer din virksomhed (fx humor, personlighed og kreativitet)
  • lave en vejledning fyldt med eksempler på virksomhedens tone of voice
  • lytte til målgruppen og tale samme sprog som dem.

 

LÆS OGSÅ: Tone-of-voice: Giv dit brand en stærk stemme

 

4) Del din holdning

Vil du virkelig have fat i målgruppen og slå dig fast som ekspert på dit område? Så er det ikke nok at videreformidle viden, der blot informerer – du skal sætte informationerne i perspektiv og dele ud af holdninger, idéer og løsninger.

Når du siger din mening, kommer med forslag til løsninger og tør stille dig kritisk overfor ændringer, bliver du relevant. Det er let nok at dele nyheder. Det er straks sværere (og desto mere respektfuldt) at have en holdning til tingene, og det er din personlige mening, der giver substans til ordene. 

FAQ

Er content altid skriftligt?

Nej, content behøver ikke at være skriftligt. Det kan være det – fx i form af blogindlæg, kundecases, guides m.m. – men det kan også være video, webinar, podcast og andre metoder til formidling.

Hvad er content?

Content er det engelske udtryk for indhold og der refererer til en særlig måde at drive markedsføring på. Nemlig ved at dele relevant indhold med (potentielle) kunder, følgere og andre interessenter.

Hvad er en content creation specialist?

Som navnet antyder er en content creation specialist en person, der er ekspert i at kreere indhold. Hvad enten det skriftligt eller mundtligt.

Mangler du en
tekstforfatter?

Få et uforpligtende tilbud W